• DOLAR 34.23
  • EURO 37.135
  • ALTIN 2963.187
  • ...
Selçuk, yabancı uyruklu öğrencilerine Türkçe öğretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek amacıyla kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜ-TÖMER) faaliyetlerine başladı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan merkez, çeşitli kurs ve seminerlerle isteyen öğrencilere Türkçeyi öğretmeyi ve Türk kültürünün çevre kültürlerle olan ilişkilerini araştırmayı amaçlıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan kuruluş kararnamesiyle faaliyetlerine başlayan SÜ-TÖMER, yeni eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Kısa bir süre önce kurulan merkezin sadece Türkçe öğretmekle kalmayacağını söyledi.

Doç. Dr. Toker, "onlar bizim misafirlerimiz"
Türk dili ve diğer dünya dillerinin öğretilmesinde, öğretim yöntem ve tekniklerinin oluşturulmasında çağın gereklerine uygun, son teknolojileri kullanarak Türkiye'de ve dünyada önde gelen bir kurum olmayı amaçladıklarını ifade eden SÜ-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker, "Üniversitemize dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek üzere öğrenciler gelmektedir. Onları, evimize gelen misafiri memnun etmeye çalıştığımız gibi memnun edip ülkelerine göndermeliyiz. Bu, hem üniversitemiz hem de ülkemiz açısından son derece önemli bir vatan görevidir. Biz bu şuurla yola çıktık. Bizim asıl vazifemiz, onların bir Türkiye dostu olarak ülkelerine göndermek olacaktır. Bu sonuca ulaştığımız zaman görevimizi başarmış sayarız." şeklinde konuştu.

9 Eylül 2013 tarihinden itibaren merkezin, web adresinden kayıtlarını online yapılacağını belirten Doç. Dr. Toker, 16 Eylül 2013'te de kapılarını yeni misafirlerine açmayı planladıklarını söyledi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir