• DOLAR 34.142
  • EURO 37.069
  • ALTIN 2954.059
  • ...
Çiftçiler: "Uydu sisteminin uygulaması yanlıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hükümetin uygulamaya koyduğu uydudan arsa verim tespitinin yanlış olduğunu belirten Batman Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, uydu sisteminin ne şekilde arsa verimini tespit ettiğini bilmek istediklerini söyledi.
Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları ile ilgili görüşünü aldığımız 576 üyeye sahip olan Batman Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, çiftçilerin, bu sene uydu sisteminin dekardaki yanlış hesaplamanın kurbanı olduğunu belirterek uydudaki sistemin çiftçileri çok mağdur ettiğini söyledi.

Uydu sistemi çiftçileri çok mağdur ediyor
Uydunun, ölçüp tartmadan arazileri ne şekilde belirlediğini bilmediklerini ve bu konuda hiçbir yetkilinin kendilerine açıklamada bulunmadığını ifade eden Acar, "Uydudan arazideki verimin tespiti nasıl oluyor? Bu uydu sistemi biz çiftçileri çok mağdur ediyor. Bununla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Bizler bu uydu sistemine karşı değiliz. Uydudan arazilerin kaç dönüm olduğu ve kaç dönüm ekildiğini tespit etmesine hiçbir itirazımız yok. Ama Hükümetin yanlış politikasında uydu sisteminden A Nolu parsel yani 500 dönüm olan bir parseli uydu sisteminden çıkarıp o verimi ne şekilde tespit edebiliyor ona anlam veremiyoruz" dedi.

Uydu sistemindeki tespiti kabul etmiyoruz
Uydudan yapılan bu tespitin ne şekilde yapıldığını bildirmek için yetkililerden bir açıklama beklediklerini vurgulayan Acar, "Hiç biçilmeyen ve tartılmayan bir arazi uydudan tespit edilip verimi çıkarmasına anlam veremiyoruz. Yetkililer, bu tespiti gelip arazileri gezerek biçerler üzerinden bilgisayara bağlayıp yapması gerekir. Çiftçilerde bunun böyle yapılmasını istiyor. Aksi taktirde hiçbir şey yapılmadan uydudan arazi verimi tespit ediliyorsa bunu kabullenmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Araziler yerinde tespit edilsin
Uydu sistemi yüzünden tüm çiftçilerin mağdur ve sıkıntı içerisinde olduklarını kaydeden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arazilerimizin verimi, uydunun tespit ettiğinin çok üzerinde bir verim verdi. Ama uydu, bu verimi çok düşük gösterdi. Bu da bizim çok mağdur etti. Bizim verimlerimiz bu sene 500'ün üzerinde oldu ama uydu bunun altında bir verim gösterdi. Uydunun tespit ettiğinden 300 kilo daha fazla verim aldık. Ama bu gösterilmedi. Yetkililer, bir an önce bu sorunu gidermesini ve uydudan değil bizzat yerinde görerek tespit edip çözmelerini istiyoruz."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir