• DOLAR 34.128
  • EURO 37.106
  • ALTIN 2955.102
  • ...
Polat'tan taciz iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Van'dan Ankara'ya gitmek için bindiği yolcu uçağında bir hostesi taciz ettiği yönünde basında çıkan iddialara cevap verdi.


Olaydan hemen sonra savcılığa gidip kendisine atılan iftirayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirterek Polat, "Yaklaşık olarak bir haftadır işlenen bu iddiaya baktığımızda mekân itibarıyla böyle bir suçun işlenme ihtimalinin dahi olmadığı bir alanda hakkımızda bu yönde bir suçlamada bulunuldu. Bizde bunun bir iftira olduğunu belirterek olayın hemen akabinde savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Basında yer alanın aksine henüz söz konusu şahsın benim şahsımla ilgili adliyeye intikal etmiş bir şikâyeti de yoktur. Konuyla ilgili şahsım ve şahsiyetim incitildiği için olayın hemen sonrasındaki Pazartesi günü suç duyurusunda bulundum. Ayrıca 150 kişilik bir uçak içerisinde mübarek Ramazan ayında kimsenin de böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum" dedi.


"Olay bir iftira kampanyasına dönüştürüldü"
Uçak içerisinde en ufak bir tartışma, en ufak sözel ya da görsel münakaşalarının olmadığını belirten Polat, "Dolayısıyla bu, kastını aşan ve sonuçlarının ne olduğu bilinmeden sorunsuzca yapılmış bir suçlamadır. Bununla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. İkinci kısmı ise daha vahim bence, yani sanki bu olay gerçekten varmış ve böyle bir suç işlenmiş edasıyla önce yerel basında başlayan daha sonra da ulusal basında yayılması için uğraş verilen bir iftira kampanyasına dönüştürüldü. Sanki şahsımın böyle bir suç işleyip bunu da gizlemeye çalıştığım gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak Cenabı Hakka hamd olsun. Böyle bir şey olmadığını ve bana yöneltilen iftirayı ilk günden hem idari hem de adli makamlarla paylaşmıştım. Kurum amirlerimize de bunun takipçisi olduğumuzu ve bunu inşallah açığa çıkaracağımızı belirtmiştim. Onun için hakkımızda yürütülmek istenen iftira kampanyasını bertaraf ettiğimiz düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Neden kendisinin hedef gösterildiği ve neden böyle bir çirkin iftiraya başvurulduğuyla ilgili bir soruya ise Polat, bunu net olarak ifade etmelerinin çok zor olduğunu ve kimseye iftira atmak istemediğini ve her şeyin zamanla ortaya çıkacağını söyledi.


"Rabbim kendilerine insaf versin"
Söz konusu şahsın ve internet sitesinin daha önce de kendisi ve kurumu hakkında defalarca yalan haber yaptığını hatırlatan Polat, "Söz konusu şahsın sitesinde belki yüzün üzerinde bu konuyla ilgili haber var. Ve biz bu haberlerin hiçbirisi hakkında şimdiye kadar suç duyurusunda bulunmamışız. Ama gerçekte olmayan bir bilgiyi sanki varmış gibi ortaya atarak insanlara iftira etmek hiçbir ahlak ölçüsüyle bağdaşmaz. Özellikle bu insanın şeref ve haysiyeti ile ilgili yani onu toplum nezdinde küçük düşürücü bir suçla yapılması çok kötü bir şeydir. Rabbim inşallah o arkadaşlarımıza da insaf versin" dedi. (Murat Dalgın/Mehmet Aldemir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir