• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Adıyamanlılar: Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı birlik olmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç ve Danimarka başta olmak üzere Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayan Adıyaman halkı İslam dünyasının uykudan uyanma vaktinin geldiğini kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'i yakan ve yakılmasına izin veren ülkelere lanet eden Adıyaman halkı dünya Müslümanlarını birlik olmaya davet etti.

"Türkiye veto hakkını kullanmalıdır"

Ali Çiçek

Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırıları lanetlediğini dile getiren vatandaşlardan Ali Çelik, "Danimarka ve İsveç'in yapmış olduğu eylemle asla kabul edilecek bir durum değildir. Yapılan bu eylemler ferdi bir şey değildir. Yetkililerin talimatıyla güvenlik güçleri tarafından saldırganlar koruma altında Kur'an-ı Kerim'i yakmıştır. Bu olay karşısında dünya Müslümanları sesiz kalıyor. Müslümanların ailelerine yönelik bir saldırı olsa sesiz kalmazlar. Kutsalımız olan Kur'an-ı Kerim'e hakaret ediliyor ve Müslümanlar bu konuda sesini hiç çıkarmıyor. İsveç'in NATO'ya alınmayacağını söylediler biz de bunun için çok sevindik. En azından bir yaptırım olur dedik fakat maalesef bundan da geri adım attılar. Türkiye olarak dünya Müslümanlarına örnek olmak için İsveç'in NATO'ya alınmaması için mutlaka veto hakkımızı kullanmalıyız. Kesinlikle NATO'ya almamalıyız." dedi.

"İslam birlik olmalı"

Mustafa Oğuz

Müslümanların İslam'ı gereği gibi yaşaması gerektiğini dile getiren vatandaşlardan Mustafa Oğuz, "Maalesef İslam ülkeleri, Müslümanlar birik değildir. Biz önce İslam'ı güzel şekilde kendimiz yaşamalıyız ki başkasına örnek olabilelim. Benim kutsalıma saldıran kim olursa olsun o zaman ben onu ellerimle boğarım. Ben onlara örnek olmalıyım onlar bana örnek olmamalıdır. Biz örnek olmadığımız için onların örnekliğini alıyoruz. Biz onları Allah'a havale ediyoruz. Rabbim nihayetinde İslam'ı muzaffer kılacaktır buna eminim. İslam düşmanları içimizde FETÖ'nün ajanları gibi dolaşıyor. Biz onlara aldanıyoruz. Biz İslamiyeti, dinimizi bilmediğimiz için, dinimizi yaşamadığımız için bunları görüyoruz. Bunlar o yüzden bizim başımıza geliyor. Biz düzgün olursak her şey düzelir." İfadelerini kullandı.

"Hiçbir şey yapamıyorsak en azından onların ürünlerini almayalım"

Abuzer Binici

Müslümanların derhal ittihat etmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlardan Abuzer Binici, "Müslümanlar olarak lime lime oluşuz, birbirimize samimi olmayışımız, bizim birlik olmayışımız kıytırık üç-beş cinsi, ırkı bozuk adam yerine koyulmayacak insan sıfatındaki vahşilerin her türlü hakaretine maruz kalmamıza sebep oluyor. Filistinliler yıllarca bağırdılar, 'Gelin yetişin adamlar Mescid-i Aksa'ya giriyor. Müslüman değil misiniz duymuyor musunuz gelin.' dediler.  Biz televizyondan izleyip kahrolsun israil dedik. Başka hiçbir şey yok. Mescid-i Aksa Filistinliler kadar bizim de sorumluğumuzdadır. Biz dilde dört dörtlüğüz ama iş Allah'ın dini için gayrete geldiğinde orta da ses yok.  Hiçbir şey yapamıyorsak en azından onların ürünlerini almayalım. Onların bankasını kullanmayalım. İnşallah alemi İslam'ın bayrağı bu topraklardan ayağı kalkacak." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim kâinatın kitabıdır"

Mustafa Alagöz

Müslümanların birlik olması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlardan Mustafa Alagöz, "Kur'an-ı Kerim hem kâinat kitabı hem de Allah'ın kelamıdır. İsveç veya başka birilerinin Kur'an-ı Kerim'e hakaret etme gibi bir hakkı yoktur. Biz bunları lanetliyoruz. Dünya ve ahirette bunlardan davacıyız. Bütün Müslümanlara sesleniyorum, 'Uyumayın!' Bu hakarete karşı direnin ve tepkinizi ortaya koyunuz. İslam ülkeleri bugün uyanmasanız Allah bugün sizi uyandırır sizi cehennemine atar. Onun için yarın cehenneme girmemek için kendinize gelin." dedi.

"Müslümanlar tepkisini ortaya koymalıdır"

Abdullah Bozan

Duruma tepkili olan Abdullah Bozan ise "Müslümanların bu şekilde tepkisiz kalması doğru değildir. Kafirlere karşı susarsak akıbetimiz de belli olmaz. Birlik beraberlik olmayınca olmaz. Bütün Müslümanların topyekün hareket etmesi lazımdır bu alçakça saldırıya karşı. Biz tepki göstermedikçe onlar üzerimize daha fazla gelecektir. İsveç'in kesinlikle NATO'ya alınmaması lazımdır. Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim Allah'ın kelamıdır"

Osman Keskin

Osman Keskin, "Kur'an-ı Kerim Allah'ın kelamıdır. Bütün Müslümanların İslam düşmanlarına karşı uyanık olması lazımdır. Su uyur düşman uyumaz. Bu İslam düşmanlarına karşı uyanık olmamız gerekiyor. Bütün Müslümanların birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mehmet Akbaş

Mehmet Akbaş isimli vatandaş ise, "Bu durum kabul edilecek bir şey değildir. Bu durumun kınanması lazımdır. biz Hristiyanların klişesini yakmıyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir