• DOLAR 34.213
  • EURO 37.231
  • ALTIN 2949.608
  • ...
"Mısır halkı zulüm ve baskılara rağmen galip gelecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Mısır'daki katliamı lanetleyen Batman Barosu Başkanı Avukat Ahmet Sevim, dünyanın Mısır'daki katliama sessiz kaldığına dikkat çekti.

Mısırda yaşanan olayları birçok açıdan değerlendirilebilineceğini belirten Sevim, "Mısır'da yaşanan olaylar aslında birçok açıdan değerlendirilebilir. Mesela bir taraftan siyasi, bir taraftan insani ve bir taraftan ahlakidir. Ortadoğu'da son dönemlerde meydana gelen olaylar, bütün bölgeyi ciddi şekilde etkileyecek niteliktedir. Mısır üzerindeki yaşanan katliam insanlıkla ifade edilebilecek bir durum değildir. Özellikle bütün şiddet ve baskılara rağmen Mısır'daki darbe karşıtları, darbecilere karşı herhangi bir şiddete başvurmamış olması meselenin ne kadar insani ve ahlaki bir zeminde olduğunu ortaya koyuyor. Bu değere atfedilmesi gereken bir durumdur." dedi.

Dünya, Mısır'da yaşanan katliama sessiz kalıyor
Dünyanın, Mısır'da yaşanan katliama seyirci kaldığına dikkat çeken Sevim, "Dünya, Mısır'da yaşanan katliama sessiz kalıyor. Bu katliamda dahi siyasi tutumlar ön plana çıkıyor. Avrupa'daki cılız sesler bir tarafa bizim için önemli olan özellikle İslam coğrafyasındaki tepkiler olduğunu düşünüyorum. Avrupa'nın "İki Yüzlülüğü"ne karşı her zaman İslam birliği vurgusu yapıyor ama son dönemde İslam toplumu ve İslam devletlerinin bu olaylara karşı almış olduğu tutum hakikaten içler acısı durumdadır. Suriye'de bir taraftan muhalifleri destekleyen Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkeler, bakıyorsunuz Mısır'da tam tersi bir pozisyonda ve darbecileri destekler bir konumdalar. Bununda meselenin tamamıyla siyasi olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Şiddet hiçbir zaman insanları zafere taşımaz
Mısır'daki katliamı ve darbecileri lanetleyen Sevim, sözlerini şöyle tamamladı: "Mısır'daki katliamı lanetliyorum. Mısır'daki darbe karşıtlarının hiçbir şekilde şiddete bulaşmadan meşru bir zeminde ortaya konulan bir tepkisi vardır. Türkiye'deki desteği de çok anlamlı buluyorum. Bütün bu zulüm ve baskılara rağmen Mısır halkının bu darbecilere karşı galip geleceğine inanıyorum. Çünkü şiddet hiçbir zaman insanları zafere taşımaz. Oradaki mazlum insanların bir şekilde galip geleceğine inanıyorum."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir