• DOLAR 34.21
  • EURO 37.277
  • ALTIN 2948.714
  • ...
Davutoğlu:Mursi ile görüşmek için diplomasi sürdürüyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanal 24 televizyonunda katıldığı programda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır`da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Mısır`da gidişatın oldukça kötü olduğuna işaret eden Davutoğlu şöyle konuştu:

"Darbeden hemen önce Mit müsteşarımız Mursi`yle görüştü"

"Eğer uluslararası toplum Suriye konusunda 2 sene önce bizim yaptığımız çabalara en başta katkı verip birlikte baskı uygulasaydı ve Suriye rejimini bu katliamlardan önce durdurabilseydik yada katliamlar başladıktan sonra ortak bir net tavır alınabilseydi bugün orada masum insanlar ölmeyecekti. Şimdi Mısır`da da gidişat o kadar kötü ki. Ölenler bizim kardeşimiz. Uluslararası toplumun harekete geçmek için günlerdir can siperane sürekli olarak tüm dünyanın dışişleri bakanlarını harekete geçirmeye çalışıyoruz Niçin? Bugün Mısır`da eğer bu küçük görünen sayısal olarak Suriye`dekine göre daha az görünen rakamlara müdahale edilmezse benzer bir sürecin Mısır`da da yaşanması, Suriye`dekinin misli ve misliyle çok daha fazla ölüme sebebiyet verir. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Biz Suriye`de de Mısır`da da insanlığımız ve devlet geleneğimizin gereğini yaptık."

Davutoğlu, Türkiye`nin Mısır`da yaşanan 25 Ocak devriminden sonra geçiş sürecine en çok katkı veren ülke olduğunun hatta olayların yaşandığı tarih 30 Haziran öncesinde MİT müsteşarının Mursi ve diğer yetkililer görüşmek üzere Mısır`a gittiğini belirterek şunları kaydetti:

"Başbakanımız 30 Haziran öncesi, yani gösterilerden birkaç hafta önce önce özel bir görevlendirmeyle bir arkadaşımızı Mısır`a gönderdi ve Sayın Mursi ve diğer yetkililer de görüşmeler yapıldı.Yani darbeden hemen önce Mit Müsteşarımız Mursi`yle ve diğer güvenlik yetkilileriyle görüştü. Aslında ben de gitmeyi düşündüm çok ciddi bir kriz görüntüsü oluşturmamak için vazgeçtim."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir