• DOLAR 34.2
  • EURO 37.262
  • ALTIN 2945.07
  • ...
`Gaziantep polisi fişliyor ve tehdit ediyor` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Mısır`da yaşanan olayları protesto etmek için Mustazaflar Cemiyetinin Diyarbakır`da organize ettiği "Amed`ten Mısır direnişine destek" mitingine katılmak üzere Gaziantep Mustazaflar Cemiyeti Şubesi önünde saat 10.00 sıralarında toplanan dernek üyelerinin Gaziantep polisi tarafından kameraya alındığı iddia edildi. Bununla yetinmeyen polisin, ayrıca dernek üyelerini tehdit ettiği öne sürüldü.

Aynı gün dernek civarında olan bazı esnafları da baskı altına alan polislerin "Bu derneğe gitmeyin, siz bu derneği bilmiyorsunuz, dininizi öğrenecekseniz gidin başka yerde öğrenin, imanınızı evinizde yaşayın." dedikleri iddia edildi.

Diyarbakır`da Mustazaflar Cemiyetinin düzenlediği Mısır`a destek mitingine katılım göstermek için şube olarak daha önce karar aldıklarını ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, bunun için Pazar günü şube binası önünde toplandıklarını, hukuksuzluğun da bu sırada yaşandığını ifade etti.

Polisler fişlediklerini itiraf ettiler

Kaya, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: " Sabah saatlerinde üyelerimiz dernek binası önünde toplanırken bazı üyelerimizin sivil polis tarafından tek tek kameraya alınarak fişlendiklerini söylemeleri ve bundan tedirgin olduklarını belirtmeleri üzerine olup biteni anlamak için dışarı çıkıp polislerin dernek üyelerimizi fişledikleri noktaya doğru gittim. Benim o noktaya doğru gitmemle araç içerisinde dernek üyelerini kameraya alan sivil polis uyuklama numarası yaptı. Aracın yanına gidip kendisine seslenince gözlerini ovuşturarak koltuğundan doğruldu. Kendisine `üyelerimizi neden fişliyorsun?` dediğimde `ne fişlemesi ben burada uyuyorum. 28 Şubat mı kaldı ki fişleyelim.` Sözleriyle yaptığı hukuksuzluğu ilk önce inkar etti."

O esnada başka noktalarda fişleme işlemi yapan sivil polislerin de bulundukları yere geldiğini belirten Kaya, polislerin bir çok ayrı noktada dernek üyelerini fişlemek için nöbet tutuğunu iddia ederek, " En sonunda da polisler kendilerinin Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirildiğini belirttiler. Polisler, `kameraya almışsak ne olacak.` sözleriyle fişlemelerini itiraf ettiler." dedi.
Aynı gün bazı dernek gönüllüsü esnafın da tehdit edildiğini belirten Kaya, Mısır`daki zulmü kınamaya giderken zulümle karşılaştıklarını belirtti.

Polis gözaltına almakla tehdit ediyor

Dernek binasının yakınında oto yıkamacılık yapan esnaf Eyyüp Koçyiğit`in de polis tarafından tehdit edildiği ifade edildi.

Mustazaf Der`e gitmeye başladıktan sonra kötü alışkanlıklarını terk ettiğini ifade eden Koçyiğit, polisin tavrına tepki gösterdi.

Koçyiğit, "Polis bana mustazaf Der`e mi gidiyorsun` dedi, ben evet deyince `bu derneğe gitme, başka derneklere git veya evinde imanını yaşa` dedi. Ben bu dernekten bir kötülük görmediğimi, iki seneden beri bu derneğe gidip geldiğimi bu esnada Kur`an ve Sünnet bilgisi dışında bir şey görmediğimi belirtince, levha üzerindeki numaramı aldı, kafasını salladı, `ben istesem bir dakikada buraya çevik kuvveti yığar hepinizi toplarım` diyerek tehdit etti. Daha sonrada sinirli bir şekilde çekip gitti."dedi.

İki sene öncesine kadar alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Koçyiğit, Mustazaflar Cemiyetine gidip gelmesiyle kötü alışkanlıklarını bıraktığını, namaz kılmaya ve Kur`an öğrenmeye başladığını belirterek; "Polislerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamdım."dedi.

Gaziantep polisi ne yapmaya çalışıyor?

Gaziantep polisinin daha önce de Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı dernekleri defalarca kez taciz ettiği ve hedef gösterdiği ile ilgili iddialar medyada yer almıştı. Gaziantep polisinin dernek üyelerini şantaj ve tehditle muhbirleştirmeye çalıştırdığını belirten dernek yetkilileri, polisin uygulamasına daha önce yaptıkları açıklamalarla sert tepki göstermişti.

Çeşitli iddiaları üzerine yargılanan İslami STK yöneticilerinin bütün davalardan beraat etmesine rağmen Gaziantep polisinin halen İslami STK üye ve gönüllülerini fişlemeye çalıştığı iddialarının gündemde yer alması `Antep polisi ne yapmaya çalışıyor?` dedirtti.

Öte yandan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep`te polisin de içinde bulunduğu karanlık bir şebekenin kenti kendilerince dizayn etmeye çalıştığını söylemişti. Tayyar`ın sözleri üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep`e gönderilen iki müfettiş görevlerini iade etmişlerdi.(Şefik Mert-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir