• DOLAR 32.385
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2412.517
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Aşura Günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, insanlık tarihinde mühim hadiselerin gerçekleştiği Aşura Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vakıf tarafından yayımlanan mesajda, Aşura Günü'nün önemine değinilerek bugünün Hazreti Hüseyin'in kıyamına uygun bir anlayışla idrak edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tarafından "Allah'ın ayı" olarak nitelendirilerek övülen Muharrem'in, Ramazan ayı orucundan sonra tutulan en faziletli orucun bulunduğu ay olduğu belirtilen açıklama bu ayda, bağrında insanlığı etkileyen birçok tarihi olayların meydana geldiği hatırlatıldı.

Vakıf adına mesajı okuyan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin, Kerbela katliamının acısının hala tazeliğini koruduğunu, Ümmet-i Muhammed-i hüzünlendirmeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Yaçin, Aşura Günü'nde gerçekleşen önemli hadiselere değindiği açıklamada, "İnsanlık tarihini alakadar eden mühim hadiselerin gerçekleştiği Aşura Günü (Hazreti İbrahim'in doğduğu gün, Hazreti Musa ve İsrailoğullarının Firavun'un zulmünden kurtulduğu gün, Hazreti Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na oturduğu gün vb.), hiç kuşkusuz bütün dinlerde de önem arz etmektedir. Aşura günü; İslam'dan önce dekimi toplumlarda ve Hazreti İbrahim'den (Aleyhisselam) beri hürmet gösterilen bir gündür." ifadelerine yer verdi.

Bu ayda tutulan orucun faziletine işaret eden Yaçin, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan orucu farz kılınmadan önce Aşura Günü orucunu hiç terk etmemiştir. Yine Efendimiz, 'Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur.' (İbni Mâce, Sıyam: 43) hadisiyle farz orucundan sonra en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğunu buyurmaktadır.

Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kendisi yaşadığı sürece Aşura Günü oruç tutardı ve Müslümanlara; Yahudilere benzememek adına ya Muharrem ayının 9 ve 10'uncu veya 10 ve 11'inci günlerinde Aşura orucu tutmalarını tavsiye ederdi." dedi.

Bir kıyam meşalesi olan Kerbela hadisesinin, Müslümanlara gücün değil, Hakk'ın tarafında olmayı öğrettiğine vurgu yapan Yaçin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam tarihinde nice büyük olaylara şahitlik eden Aşura Günü, bunun yanında tarihte eşine az rastlanır Kerbela zulmüne de şahitlik etmiştir. Hicretin 61. yılında Hazreti Peygamberin Ehl-i Beyti'ne yapılan amansız vahşet, halen acı tazeliğini korumaktadır.

Kerbela Olayı; tarihte yaşanan bir hadiseden, bir acıdan öte Hüseynî duruşun çağlara aktarıldığı bir kıyam meşalesidir. Hazreti Peygamber'in öptüğü başı, ayaklar altına alanların tarih boyunca zelil bir şekilde anıldığı; Hüseyinlerin yüreklere kazındığı bir hak-batıl mücadelesidir. O zulmü yapanlar; bugün lanetle anılıp, Yezid'le beraber tarihin çöplüğüne gömülürken, bugün milyonlarca Müslümanın ismi Hüseyin; davası da Hüseyni olmuştur. Kerbela'nın acı olaylarına rağmen tarihe bıraktığı misyonu yüklenenler, dünyaya meydan okudular. Kerbela; izzeti ve cesareti yüklenmiş nice öncü şahsiyetleri bizlere kazandırdı. Kerbela; Müslümanlara gücün değil, Hakk'ın tarafında olmayı; güçlü bir Yezid ile değil, haklı bir Hüseyin ile yol almayı öğrettir."

Aşura orucunu tutmanın faziletine işaret edilen açıklamanın sonunda Yaçin, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Peygamber Sevdalısı halkımıza Aşura gününde Aşura orucunu tutmalarını, sıla-i rahimde bulunmalarını, bolca sadaka vermelerini ve İslam coğrafyasında zulüm altında olan kardeşlerimizin kurtuluşu için çokça dua etmelerini tavsiye edip bugünü, Hüseynî kıyamın ruhuna uygun bir anlayışla idrak etmelerini dileriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir