• DOLAR 34.238
  • EURO 37.285
  • ALTIN 2945.943
  • ...
İNHAP Suriye`deki katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye kimyasal gaz kullanılarak yapılan katliama tepkiler gelmeye devam ediyor. Muhalif kaynakların Esed güçleri tarafından yapıldığını öne sürdüğü katliamla ilgili açıklamada bulunan İNHAP, katliamcıları lanetledi.

İNHAP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Zalim Esed Mısır`daki askeri darbenin yaptığı katliamlardan destek almış olmalı ki, böyle bir vicdansızlığa kalkıştı. Kimyasal silah kullanmak suç olmasına rağmen, hiçbir değeri dikkate almadan canilik yapmaya devam ediyor. Dünya`nın herhangi bir ülkesinde birkaç insan değil, birkaç hayvan öldürülse, sözüm ona hayvanseverler, demokratlar, medya abideleri, insanlık havarileri, ülke liderleri kıyametleri koparırlar. Ama sessiz kalmalarındaki tek sebep, ölenlerin Müslüman olmalarıdır."

"Müslümanın Müslümandan başka dostu ve yardımcısı yoktur."denilen açıklamada, "Dünya artık İslam ve küfür ayrışmasına doğru gidiyor. Saflar netleşiyor. Bizim de bir an önce safımızı belirlememiz gerekiyor. Sessiz kalmak, tarafsız olmak değildir."denildi.

Açıklamada son olarak " Sözüm ona Batılı devletlerden destek ve yardım beklemek acizlik ve safdilliktir. Biz Müslümanlara ne oluyor ki, bugün İslam coğrafyasında katledilen mazlumlara yardım edemiyoruz.Çok acil bir şekilde İslam Dünyası arasındaki fikir ayrılıkları ve farklı düşüncelerini bir kenara bırakıp vahdet için adım atmalıdır."denildi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir