• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
''Siyasilerin kullandığı ötekileştirici dil Şehid Sacid'in şehadetine neden oldu''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehid Sacid Pişgin'in taziyesine katılan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, gerçekleştirilen menfur saldırının özellikle 14 Mayıs seçimlerinde HÜDA PAR'a karşı kullanılan ötekileştirici ve hedef gösterici dilin neticesi olduğunu söyledi.

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasilerin kullandığı dile dikkat çeken Er, "Bilindiği üzere 14 Mayıs seçimlerine giderken siyasilerin kullandıkları dilleri dikkat etmelerine dair partimizin yetkililerince defaatle açıklamalar yapıldı. Savaşa değil seçime gittiğimiz, kullandığımız ifadelerin daha yumuşak olması, birbirimize karşı daha toleranslı olmamız gerektiğini ifade ettik. Özellikle 14 Mayıs seçimlerinde partimize karşı kullanılan ötekileştirici, yer yer şeytanlaştırıcı ve hedef gösterici dil, bugün çok nadide bir Müslüman olan Adana İl Sekreterimizin şehadetine neden oldu." dedi.

"Şehid Sacid, Müslümanlara karşı İslami ve insani sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ediyordu"

"İl sekreterimizin şehid edilmesinin bir nedeni de seçim sürecinde siyasilerin kullandığı dildir" diyen Er, "Bu dil bugün bir kardeşimizin, Sacit ağabeyimizin şehadetine neden olmuştur. Bu çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz. Siyasette bu dil hiç kimseye bir getirisi yoktur. Bu dilin terkedilmesi gerekiyor. Ötekileştirici ve düşmanlaştırıcı asla kullanılmamalı, tasvip edilmemeli." ifadelerini kullandı.

Şehid Sacid'in siyasi çalışmalarla beraber ilmi, kültürel ve yardım faaliyetlerinde de aktif rol aldığına vurgu yapan Er, "Şehid Sacid gençlik kollarında da bir dönem görev yapmış bir kardeşimizdi. Aktif olarak il sekreterliğimizi yapıyordu fakat gençlik kollarımıza yardımcı olmaya da devam ediyordu. Hatta şehid olmadan önce de gençlik kollarımızın düzenleyeceği programlar için ciddi bir emek sarf ettiğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Er, "Diğer bir yandan baktığımızda şehid Sacid nerede bir ihtiyaç varsa oraya koşturuyor, boşluğu doldurmaya çalışıyor, iyilik faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Topluma ve Müslümanlara karşı hem İslami hem de insani sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ediyor. Özellikle Umut Kervanı aracılığıyla yoksulun veya yetimin ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Bir yandan söz ve kalem dergisinde ilmi ve kültürel faaliyetler yapıyor, dergi dağıtımı ile yazılar yazmada görev alıyor. Yani toplumun hem maddi hem manevi yönünü inşa etmeye ve sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan bir profil görüyoruz." diye belirtti.

"Hür Gençlik var oldukça bedenimiz ve ruhumuzla onun davasını sürdüreceğiz"

Müslümanların ortaya koyması gereken en önemli şeyin güzel bir örneklik olduğunu dile getiren Er, şu ifadelere yer verdi:

"Şehid Sacid Pişgin, tam anlamıyla güzel örnekliği somut yaşantısıyla ortaya koymuş ve Müslümanlar için muhteşem bir şekilde sergilemiştir. Elbette aziz İslam davasını omuzlamanın bir bedelinin olduğunu bilmek gerekiyor. Kendisi de bu sorumluluğun farkındaydı ve bunun gereği olarak rabbine karşı verdiği sözde sabit kalarak canını Rabbine teslim ederek vermiştir."

Kendilerine Şehid Sacid'i örnek aldıklarını belirten Er, "Biz Hür Gençlik olarak Şehid Sacid ağabeyimizin ortaya koyduğu bu gayreti devam ettirmemiz, dava bayrağını bıraktığı yerden alıp en ileriye taşımamız ve nerde bir ihtiyaç veya boşluk varsa bütün heyecan ve gayretimizle bunu sürdürmemiz gerekir. Onun misyonunu devraldık. Bunu ona bir vefa borcu olarak biliyoruz. Allah'ın izniyle Hür Gençlik var oldukça ve bedenimizde ruhumuz var olduğu müddetçe davasını sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, "Rabbimden kendisini şehidler zümresine dahil etmesini diliyorum. Allah ailesine sabırlar versin. Camiamızın başı sağ olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir