• DOLAR 34.212
  • EURO 37.32
  • ALTIN 2945.471
  • ...
Akbil uygulaması vatandaşı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Akıllı Bilet kullanımını yaygınlaştırmak isteyen İstanbul Elektrikli Tünel ve Tramvay İşletmeleri, kısa bir süre önce tüm toplu taşıma araçlarında Akbil veya jeton kullanımını zorunlu hale getirdi. Bu uygulama her ne kadar güzel bir uygulama gibi görünse de ilerleyen zamanlarda beraberinde bir takım sorunları da getirdi.

 

Akbil`i olmayan yüzde 50 fazla ödüyor

İstanbul Elektrikli Tünel ve Tramvay İşletmeleri`nin uygulamaya koyduğu bu yöntem özellikle İstanbul dışından gelen vatandaşları mağdur ediyor. Akbil kullanan vatandaşların toplu taşıma araçlarına ödediği miktar ile Akbil`i olmayan vatandaşların ödediği ücret arasında yüzde 50`lik gibi fahiş bir fark görülüyor.

 

İstanbul dışından gelenler içinulaşım daha pahalı

Akbil kullanan vatandaşlar metro ve tramvay kullandığında 2 TL öderken, Akbil`i olmayanlar ise 3 TL ödemek zorunda kalıyor. Çünkü Akbil`i olmayan vatandaşlar jeton almak zorunda kalıyor ve jeton ücreti de 3 TL.

 

İETT biraz daha para kazanmak için, "Birgeç, İkigeç, Üçgeç vs." şeklinde tek kullanımlık elektronik kartlar da oluşturdu. Fakat bu kartlar normal ulaşım ücretlerinden neredeyse 1 TL kadar daha pahalı. (Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir