• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır`daki 27 STK Esed katliamını tel`in etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi öncülüğünde bir araya 27 STK, Esad rejiminin kimyasal bombayla yaptığı katliamı bir basın açıklamasıyla kınadı. Yapılan açıklamada Esad rejimi lanetlenirken, bu zulmü durdurabilen tüm muktedir kesim ve şahısların yaşanan zulmü durdurma sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.
 
Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler okudu. Güler açıklamasında, "Gerçekleşen bu olayın Saddam`ın Halepçe`de, Firavun Sisi`nin Mısır`da gerçekleştirdiği katliamlardan hiçbir farkı yoktur." dedi.
 
"Zalim oğlu zalim Esad soykırıma geçti"
Yaklaşık iki buçuk yıldır hemen yanı başımızdaki Suriye`de diktatör ve zalimoğlu zalim Esad rejiminin kendi halkına karşı adeta bir katliam ve soykırıma geçtiğini belirten Güler, "bu ahlaksız saldırılarında şimdiye kadar yüz binden fazla mazlum, masum, kadın, çocuk ve yaşlı insan insafsızca katledilmiştir.
 
En son bu gün, sabah namazı vaktinde Halepçe katliamını aratmayacak şekilde oğul Esad zalim babasından devraldığı bir vahşet ve zulüm mirasıyla alçakça bir katliam daha gerçekleştirmiştir." ifadesini kullandı.
 
"2 bin kişi hunharca katledildi"
Son dönemde Mısır`da yaşananlar sebebiyle gözden uzak kalan Suriye`de, hiçbir din, gelenek ve ahlak tanımayan zalim Esad rejimi güçlerince yeni ve bu kez çok büyük bir katliam gerçekleştirildiğinin altını çizen Güler, "Katil Esad Ordusu, Suriye`nin Doğu Guta bölgesinin Cobar, Zemelka, Erbil, Keferbatma, Hareste, Takba, Dareyya, Mudamiyye, Cisrin, Duma, Aynterme`yi geceden itibaren yoğun bombalamaya tabi tutmuş ve bu bombardıman esnasında sivil halka yönelik olarak Halepçe Katliamı`na benzer bir şekilde sârin adlı kimyasal silah kullanılması sonucu çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere kadın erkek demeden 2000 kişi hunharca katledilmiştir." diye belirtti.
 
"Zalim Esad Mustazaf kanında boğulmayı hak etmiştir"
Zalim Esad`ın, bu yaptıklarıyla dökmüş olduğu mazlum mustazaf kanında boğulmayı hak ettiğini vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, "Yapılan katliamın kimyasal silah ile olması veya olmamasının aslında bir önemi yoktur. Akıtılan kan, mazlum Müslüman kanıdır.
 
Katliam ortaklarına; "Allah iktidarınızı yerle bir etsin"
Buradan, Zalim Esad`a ve katliamlarına sessiz veya ortak olanlara diyeceğimiz şudur: Züntikam olan Allah, sizin tahtınızı ve iktidarınızı yerle bir etsin. " şeklinde kaydetti.
 
"Zulümlerin dini ve mezhebi olmaz"
"Esad`ın zulmünü durdurmaya muktedir olan tüm kesim ve şahıslara sorumluluklarını hatırlatıyoruz." diyen Güler, "Müslümanlar asla zalimin yanında olmamalıdır. Yapılan zulümlerin dini ve mezhebi olmaz. Mazlumun da dini sorulmaz. Zulüm zulümdür. İster bu zulmü yapan Halepçe`deki Saddam olsun isterse Filistin`de katliamlar yapan Siyonist zihniyet olsun isterse Mısır`da binlerce Müslümanı şehid eden Katil Sisi olsun ve isterse de Suriye`yi kan gölüne çeviren Zalim Esad olsun. Ayrıca zalimi zulmünden alıkoymanın da İslami bir vecibe olduğu asla unutulmamalıdır." diye ifade etti.
 
"Söz sahibi kesimler sorumluluk almalı"
Buradan bir kez daha bir çağrıda bulunduklarını belirten Güler, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"Bu meselede söz sahibi olacak tüm kesimler derhal bir araya gelerek sorumluluk almalı, Suriye`de Müslüman halkın meşru taleplerinin ve İslam`ın hâkim olduğu bir yönetiminin tesisi için harekete geçmelidir.
 
"Katil sürüleri bir an önce durdurulmalı"
Çocuk-kadın-yaşlı demeden toplu katliam ve kıyıma girişmiş bulunan bu katil sürülerinin bir an önce durdurulması gerekmekte olup bu hususta sorumluluğu ve gücü bulunanların derhal harekete geçmeleri acil bir zorunluluk arz etmektedir.
 
"Zalime karşı durmayı ilke edindik; katliamı tel`in ediyoruz"
Bu vesileyle, Zalime karşı durmayı ilke edinmiş aşağıda ismi yazılı 27 İslami STK olarak bu katliamı tel`in ediyor ve bu kanın durdurulması için ilgili herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."
 
Basın açıklamasına davet
Son olarak 23 Ağustos Cuma günü Ulu Camii önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenleyeceklerini kaydeden Güler, "Ayrıca bu Cuma günü Cuma namazından sonra Ulu Cami önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasına bu konuya duyarlı tüm Müslümanları davet ediyoruz." dedi.
 
Güler açıklamasının sonunda, Hz. Ali`nin "Mazlumların zalimlerden intikam alacağı günler zalimlerin zulmümden çetin olacaktır." şeklindeki meşhur sözünü verdikten sonra İbrahim Süresi`nin 42. ayeti olan, "Sakın Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma." ayetini okudu. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
Basın açıklamasında imzası olan STK`lar:
 
Mustazaflar Cemiyeti DiyarbakırŞubesi
Hizmet-Der
Hür-Der
İmam-Hatipliler Derneği
Şura-Der
Yeni İhya-Der
Cami-Der
İlim-Der
Sahabe-Der
Yusufî-Der
Köy-Der
Selam-Der
Umut Kapısı Derneği
İkra Eğitim-Der
Yetim-Der
Âlimler Cemiyeti
Vefa-Der
Fab-Der
Bağıvar-Der
Ümmet-Der
Susa-Der
Köprü-Der
Kardeş-Der
Şefkat-Der
Piran Hak-Der
İrşad-Der
Özgür Kudüs Platformu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir