• DOLAR 32.385
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2413.049
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: ‘HEDEF GÖSTERİLDİK’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEVLİT AKKILIÇ / DOĞRUHABER
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adana İl Başkanlığı'nda dün gerçekleşen menfur saldırıya ilişkin yaptığı konuşmada, daha önce de partilerinin defalarca saldırıya maruz kaldığını ancak yeterince tepki verilmediğinden bugünkü acı hadiseyle karşılaştıklarına işaret etti. Yapıcıoğlu, "Bu tablolar yabancısı olduğumuz şeyler değil. Bu seçim döneminde de önceki seçim dönemlerinde de benzer saldırılara maruz kalmıştık. Çok yoğun bir şekilde partimizin, arkadaşlarımızın hedef gösterilmesinden olumsuz bazı sonuçlar doğurabileceği yönünde zamanında ikazlarda bulunmuştuk. Siyasetin dilinin böyle olmaması gerektiğini söylemiştik." ifadelerini kullandı. Bu saldırının arkasında kimler varsa bütün yönleriyle açığa çıkarılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Bu olay henüz çok taze, sebebi nedir, yapan kimdir, ne amaçla yapmıştır, arkasında hangi güçler vardır? Bilmiyoruz. O yüzden ben bu olayın üzerine bir şey söylemek istemiyorum. Şu anda bir şey söylemek için erken. Emniyet ve adliye işini yapıyor. Umarım işini eksiksiz yapar. Bu olayın arkasında kimler varsa bütün yönleriyle bu olayın bir an önce açığa çıkmasını istiyoruz." dedi.

"SALDIRININ SEBEBİYLE İLGİLİ HENÜZ NET BİR BİLGİ YOK"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüklerini ifade eden Yapıcıoğlu, "Gözaltında olan bir kişi var. Kamera kayıtlarından da anlaşıldığı kadarıyla içeriye giren bir kişi. Fakat tabii onu yönlendiren birisi var mı? Hangi amaçla bu menfur eylemi yaptı? Şu anda elimizde herhangi bir bilgi yok. Dolayısıyla bunun amacının ne olduğu veya ne anlama geldiği konusunda çok keskin ifadeler, çok köşeli ifadeler kullanmak istemiyorum. Adliye ve emniyet teşkilatı umarım işini eksiksiz yapar ve olayı bütün yönleriyle açığa çıkarır, olayı aydınlatır diye bir beklentimiz var. Bu beklentimizi de ilgililere ilettik. Olayın takipçisiyiz." dedi. Partilerinin kuruluşundan bu yana defalarca saldırılara maruz kaldığını kaydeden Yapıcıoğlu, bu saldırının son olması temennisinde bulundu.

“ÖRGÜTLÜ, ORGANİZELİ, KİTLESEL SALDIRILARA MARUZ KALDIK”
Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bu aşamada bu olay üzerinde çok fazla bir şey söylemek gerekiyor ama ben şuna inanıyorum, eğer daha önceki saldırılar, daha önceki olaylar yeterince güçlü bir tepkiyle karşılaşsaydı, belki bugün bu olay olmayabilirdi. Bu bir ihtimaldir tabi. Sonuç itibariyle şunu biliyoruz: Biz daha önce çok farklı zamanlarda çok farklı gerekçelerle bazen ferdi, bazen örgütlü ve organizeli; bazen tek bir kişiye yönelik bir saldırı, bazen de kitlesel saldırılara maruz kaldık. Bunu 6-8 Ekim'den biliyoruz, bunu 14 Mayıs seçimlerinden önce, bunu 2015 seçimlerinden önce ve sonra yapılan saldırılardan biliyoruz. Bu saldırılar oldu, umarım bu son olur. İnşallah bir daha olmaz."

"SALDIRIYA UĞRAYAN BİZ OLDUĞUMUZ HALDE ARKADAŞLARIMIZ PROVOKASYON YAPMAKLA SUÇLANDI"
Kendilerine yönelik gerçekleşen saldırıların bazı kesimleri sevindirdiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Önceki saldırılar yeterince bir tepki görmemişti. Hatta birileri buna sevinmişti. Bu sevincini yüksek sesle dile getirenler de olmuştu. Saldırıya uğrayan biz olduğumuz halde birileri saldırıya uğrayan kardeşlerimizi provokasyon yapmakla suçlamış ve bu şekilde saldırganları temize çıkarmaya çalışmıştı. Fakat bu olaydan sonra bizim uğradığımız bu saldırıya çok farklı kesimlerden ve hızlı bir tepkinin gelmiş olması olayın iyi ve sevindirici tarafı. Bundan dolayı öyle ümit ediyorum inşallah bir daha benzer olaylar yaşanmaz." diye konuştu.

"OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"
Yapıcıoğlu son olarak, "Bu olayın özelinde çok fazla bir şey söylemek için henüz erken ama olayın takipçisiyiz. İnşallah bütün yönleriyle açığa çıkar. Adli yönden yeni bir gelişme var mı? Olayı takip edenler, ilgili bakanlıklar yeni bir gelişme olduğunda bizi haberdar edeceklerini söylediler. Bildiğimiz kadarıyla dün gece bu kişinin ifadesine başvuruldu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

"BİZ İYİLİK TOHUMLARINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Acımız büyüktür, kardeşimiz ibadet esnasında vurulup Rabbine kavuşmuştur. Bu onun için bir kurtuluştur ve bizler de o inançtayız ki, iyilik mücadelesi verirken Rabbim Allah'tır dediği için saldırıya uğrayan insanlar aslında bir şey kaybetmemiştir, belki sadece dünya hayatını kaybetmiştir ama inşallah onlar Rableri katında kazanmışlardır. Biz buna inanıyoruz, inşallah bu kardeşimizin bu şehadetinin bereketiyle bizim gücümüz artacak, bizim mücadele azmimiz bilenmiştir. İnşallah daha iyi şeyler, daha kısa zamanda, daha büyük çabalarla devam edecektir ve sonucu alacağız inşallah. Bizi yolumuzdan alıkoyamayacaklar. İyilik galip gelecektir, inşallah güzellik galip gelecek ve biz bu tohumları büyütmeye devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun, Adana'nın başı sağ olsun, iyilik tohumları ekmeye çalışan herkesin başı sağ olsun."

YURT İÇİ YURT DIŞINDA HÜDA PAR’A TAZİYE ZİYARETLERİ
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına gerçekleştirilen menfur saldırı sonrası şehit olan Sacit Pişgin için HÜDA PAR’a yurt içinden ve yurt dışından taziye ziyaretleri gerçekleştiriliyor. İşte o ziyaretlerin yapıldığı bazı bölgeler…

HÜDA PAR ERBİL TEMSİLCİLİĞİNE
BİZUTNAWA İSLAMİ'DEN TAZİYE ZİYARETİ
Irak Kürdistanı Bizutnawa İslami Partisi heyeti Adana'da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin'in şehid olduğu saldırı dolayısıyla HÜDA PAR Erbil Temsilciliğine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyeleri HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın ile HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik kabul etti. Taziyede, ayrıca Bizutnawa İslami Partisi heyeti, partileri adına HÜDA PAR'a taziye belgesini takdim etti.

BU ALÇAKÇA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYOR VE BU SALDIRIYI BİR TERÖR OPERASYONU OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ
Takdim edilen belgede şunlar kaydedildi: "HÜDA PAR'lı Muhterem Kardeşlerimize; Tarafımıza Adana Parti İl Başkanı ve İl Sekreterine yönelik alçakça saldırı gerçekleştirildiği, partinizdeki sekreter Sacid Pişgin kardeşin şehit edildiği ve İl Başkanı Salih Demir kardeşin de yaralandığı bilgisi ulaşmıştır. Irak Kürdistanı İslami Hareketi olarak, kimler tarafından gerçekleşmişse gerçekleşsin bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve bu saldırıyı partinizin hayırsever yetkililerini hedef alan bir terör operasyonu olarak değerlendiriyoruz. Yaşanan bu musibetten ötürü merhumun ailesine, kendimize ve sizlere başsağlığı diliyoruz. Bunun yanı sıra ağır yaralı olan Salih Demir kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyor ve bu yaşadığı musibetin günahlarına kefaret olmasını niyaz ediyoruz. Yaşadığınız bu musibete karşı da Allah-u Teala'nın sizleri en hayırlı şekilde mükafatlandırmasını niyaz ediyoruz. Cenab-ı Allah'tan kendisine rahmet etmesi için dua ediyoruz. Ayrıca Sayın Salih Demir için de acil şifalar diliyoruz ve Allah sizi bu musibet için en iyi mükafatla mükafatlandırsın."


HÜDA PAR İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA TAZİYE ZİYARETLERİ
Adana'da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin'in şehid olduğu, İl Başkanı Salih Demir'in ise yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul İl Başkanlığına taziye ziyaretleri gerçekleştirildi. İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithad Haddad ve beraberindeki heyet, İl Başkanlığındaki taziyeye katıldı. Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve beraberindeki heyet, İl Başkanlığındaki taziyeye katılarak HÜDA PAR yetkililerine taziyelerini sundu. Taziyelere ayrıca; sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Taziyeleri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Aslan, Mahmut Şahin, Mehmet Eşin ve İl Başkanı İsa Güvendik kabul etti. Öte yandan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Sacit Pişgin'in şehadeti ve Adana İl Başkanı Salih Demir'in yaralanması münasebetiyle İl Başkanı İsa Güvendik'i arayarak taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU'NA
SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN TAZİYE TELEFONU
Siyasi parti genel başkanlarının HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na taziye telefonları sürüyor. HÜDA PAR'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Eski Başbakan Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Düzgün Kaplan; Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu'nu arayarak menfur saldırıda şehid edilen Adana İl Sekreterimiz Sacit Pişgin için taziyelerini ilettiler." denildi.

HÜDA PAR'A YAPILAN SALDIRIYA İLİŞKİN PAK, TAZİYE MESAJI YAYIMLADI
Saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımlayan Partiya Azadiya Kürdistanê (PAK), faillerin derhal bulunarak olayın aydınlatılması gerektiğini belirtti. PAK'ın (Kürdistan Özgürlük Partisi) taziye mesajında şu ifadeler yer aldı: "Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığı'na 22 Temmuz 2023 günü yapılan bıçaklı saldırı sonucu İl Başkanı Sayın Salih Demir yaralandı, İl Sekreteri Sayın Sacit Pişgin ise yaşamını yitirdi. İl Başkanı Sayın Salih Demir'in tedavisinin sürdüğü duyuruldu. Saldırıyı yapan şüphelilerden birinin polislerce gözaltına alındığı açıklandı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Failler derhal bulunmalı ve olay bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır. Saldırıda yaşamını yitiren Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve tüm HÜDA PAR camiasına başsağlığı diliyoruz. Sayın Salih Demir'e acil şifalar diliyoruz."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: HÜDA PAR'A SALDIRIYI LANETLİYORUZ
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir’i Adana Şehir Hastanesi'nde ziyaret eden AK Parti Adana Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu saldırıyı bir kere daha lanetliyoruz. HÜDA PAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz" dedi. İl Sekreteri Sacit Pişgin'in cenaze törenine katılan AK Parti Adana Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HÜDA PAR İl Bşakanı Salih Demir'i ziyaret etmek için Adana Şehir Hastanesi'ne geçti. Şehir hastanesindeki ziyaretin ardından açıklama yapan Çelik, Demir'in durumunun iyiye gittiğini belirtirken, aynı zamanda Pişgin'in ailesine de başsağlığı dileklerini iletti. Saldırganın kısa bir süre sonra yakalandığını ve savcılığa sevk edildiğini ifade eden Çelik, “Olay, bütün yönleriyle her bakımdan araştırılıyor. Tahkikat derinleştiriliyor. Şimdiye kadar elde edilen bulgular çerçevesinde değerlendirme yapılıyor. Kuşkusuz saldırıyı yapanların arkasında varsa birileri, hukuk karşısında muhakkak bunun hesabını verecektir” diye konuştu. Konuşmasının devamında siyaset kurumuna yönelik her türlü şiddeti reddettiklerini belirten Çelik, "Burada da siyaset zemininde, siyaset yapan bir partinin il başkanlığına dönük olarak, böylesine vahşi bir saldırı gerçekleşti.  Bu saldırıyı bir kere daha lanetliyoruz. HÜDA PAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir