• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sudan'daki savaş nedeniyle yaklaşık 183 bin kişi Güney Sudan'a geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNOCHA, güncellenen son raporunda Sudan'da Nisan ortasında başlayan çatışmalardan bu yana Güney Sudan'a yönelik nüfus hareketinin 183 binden fazla kişiye ulaştığını bildirdi.

Raparda Sudan krizinin başladığı 15 Nisan'dan bu yana 40 binden fazla okul çağındaki çocuğun yerinden edildiği ve eğitimden mahrum kaldığı, hastalığa, yetersiz beslenmeye ve istismara maruz kaldığını ifade edildi.

Ayrıca Güney Sudan Yardım ve Rehabilitasyon Komitesinin (RRC) işbirliğiyle Sudan'dan gelen Güney Sudan uyruklular, mülteciler ve üçüncü ülke vatandaşlarına ileriye dönük ulaşım yardımının sağlandığı ifade edildi. Sudan'dan göç etmek zorunda kalanlara yardım etmek için insani çabaların sürdüğü ancak acilen daha fazla kaynak ve desteğe ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Göçmenlerin, gıda, temiz su ve tıbbi bakım da dahil olmak üzere birçok insanı yardıma muhtaç olduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre, Nisan ortasında Sudan'da çatışmaların başlamasından bu yana 3,3 milyondan fazla insan ülke içinde ve sınır ötesinde yerinden edildi. 

Sudan, 15 Nisan'dan bu yana başkent Hartum'da ve diğer bölgelerde Sudan Silahlı Kuvvetleri ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında silahlı çatışmalar devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir