• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"İnsanlar sarin gazıyla can çekişti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Suriye'de yaşanan kimyasal gaz destekli saldırı ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Merkez Yenişehir Ofis semtinde düzenlenen açıklamayı Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Murat Koç okudu.

 

"2 bin kişi hayatını kaybetti"
Yaşanılan saldırının ardından gözlerin bir kez daha Suriye'ye çevrildiğini söyleyen Koç, "Baas rejiminin dün gece 03:30 civarında Şam'ın Doğu Ğuta, Cobar, Ain Tarma, Zamalkar, Batı Ğuta ve Muaddamiye bölgelerinde gerçekleştirdiği kimyasal gaz destekli katliamın acı sonuçları ve bilançosu giderek derinleşmektedir. Katil rejim her zaman yaptığı gibi yine bunu kurgusal bir iddia olarak lanse ededursun amatör kameralarla çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıma sokulan video ve görüntüler korkunç tabloyu ortaya koymaktadır. Muhaliflerin ve bağımsız kaynakların aktardığı ilk verilere göre iki bin civarında kardeşimiz bu vahşice saldırıdan etkilenerek can vermiş bulunmaktadır. Ve ilk belirlemelere göre üç binin üzerinde yaralıdan bahsedilmektedir" dedi.

 

"İnsanlar sarin gazıyla can çekişti"
Atılan sarin gazıyla insanların can çekiştiğini aktaran Koç, "Sosyal paylaşım sitelerine düşen ve bu vahşeti kısmen de olsa yansıtan görüntülere bakıldığında yüzlerce çocuk, kadın ve gencecik insanın sarin gazıyla can çekiştiği ve tıbbi müdahale imkanları olmadığından dolayı kısa süre sonrasında can verdiği anlaşılmaktadır. Üst üste yığılmış bu çocuk-genç-kadın bedenleri zorbaların gözü dönmüşlüğünü bir kez daha gözler önüne sererken daha toplumsal muhayyilede canlı olan Hama'yı, Halepçe'yi, Felluce'yi bir kez daha çağrıştırmaktadır. Suriye halkına nice vaatlerle baba Esed'in koltuğuna oturan oğul Esed son 2,5 yılda zalimlik konusunda baba Esed'in kat be kat ilerisine geçerek onlarca Hama'yı halka armağan etmiş bulunmaktadır" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir