• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Hayırsever işadamından eğitime 3 milyon TL katkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis il Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, hayırsever işadamı Ahmet Mücteba Albayrak'ın, Güroymak'ta yaptığı ve maliyeti bir milyon TL olan okul inşaatında, ulusal ve yerel gazete temsilcileriyle birlikte incelemelerde bulundu.

 

İnşaata incelemelerde bulunan Korkmaz, inşaata çalışan işçilerle kısa bir sohbet yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Korkmaz, hayırseverin işadamının Tatvan Fatih İlköğretim Okulu'na ek 8 derslik, Tatvan'ın Yeşil mezra köyünde 12 derslik, Güroymak'ta da hala inşaat halinde olan 12 derslikli bir okul yaptırdığını söyledi.

 

Konuşmasının devamında Korkmaz, "Hayırsever iş adamının Bitlis iliyle bir bağlantısı olmamasına rağmen kentimize toplam 3 milyon TL değerinde eğitime katkı sağlamıştır. Henüz inşaat halinde bulunan bu 12 derslik okulun arazisini de kendisi almış ve okulun donanımını da kendisi üstlenmiştir.

 

94 yaşında olan bu hayırsever işadamımız, Almanya'da yaşayan bir inşaat mühendisidir. Eşi de Alman bir öğretmendir. Çocukları da olmayan bir ailedir. Almanya'da kazandığı parayla ilimizde okul açarak eğitime katkı sunmaktadır. Hayırsever işadamımız tarafından yapılacak olan bu okulun ekim ayında bitirilerek eğitime sunulmasını bekliyoruz" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir