• DOLAR 34.296
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2908.329
  • ...
Ağrı'da öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı İmam-Hatip Lisesinde düzenlenen yarışmada yaz ayı boyunca kursa devam eden öğrencilere itikat, ibadet, siyer, ahlak ve Kur'an-ı Kerim derslerinden çeşitli sorular soruldu.


Yarışma, İl genelinde kurslara devam eden 709 kursta toplam 18 bin 041öğrenci arasından yapıldı. İlk 10'a giren öğrencilere Ağrı Merkez Camisi'nde düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi.


Program hakkında konuşma yapan İl Müftüsü İzani Turan, başarılarından dolayı öğrencilere, görevlilere, ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı. Başarılarının her alanda devam etmesi hususunda nasihatlerde bulundu.


'Marifet iltifata tabidir' ilkesinden yola çıkarak yaptıkları bilgi yarışmasıyla öğrencileri ödüllendirmek istediklerini belirten Turan, "Bu sosyal faaliyetler çocuklarımızın, gençlerimizin ve velilerimizin Kur'an kurslarına olan sevgilerini arttırırken, aynı zamanda bu kutsal mekânları sahiplenmelerine vesile olmaktadır. Ayrıca bu programda emeği olan İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç'a, çocukları yetiştiren hocalarımıza, bu programa katkı sunan Din görevlilerimiz ve halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Yarışma, il genelinde Yaz Kur'an Kurslarına devam eden tüm öğrencilere yönelik yapıldı ve 06-12, 12-15, 15-18 yaş grupları olmak üzere üç etapta gerçekleşti.

İl 7'ye giren öğrencilere Ağrı Merkez Camisinde Cuma günü namaz öncesi hediyeleri verileceği açıklandı. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir