• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Kırsalda umut var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - 2008 yılında Hüsnü Özyeğin Vakfı ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan ve bu yıl sona erecek olan Kavar Havzası Kırsal Kalkınma Projesi DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) illeri olan Bitlis, Van, Muş ve Hakkari de bu modelin yaygınlaşması, koşulların belirlenmesi ve yeni alanların ortaya konulması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya başkanlık yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Bayram Baran, kırsalda uygulanan her yatırım ve kalkınma projesinin umut taşıdığını vurgulayarak, kırsal kalkınma projelerin faydalı olduğunu, uygulanan yerlerde hızlandırdığını ve kırsal alanlarda kalkınmaya yönelik programların sürekli uygulanması gerektiğini ifade etti.

2 oturumda gerçekleşen toplantının birinci oturumunda Özyeğin Vakfı'nın uzman danışmanları Tatvan ilçesinin Kavar Havzası Kırsal Kalkınma Projesinin kapsadığı 6 köy ve 2 mezrada dört yıllık süreçte yapılan faaliyetler anlatıldı.

İkinci oturumda ise toplantıya iştirak eden Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve sivil toplum temsilcileriyle Kırsal Kalkınma Modelinin ilde hangi havzalardan seçileceği, hangi köylerde uygulanabilir potansiyeli istişare edildi.

Katılımcılardan gelen fikirler doğrultusunda nüfus, yoksulluk, yerleşim ve ulaşım gibi alan belirleme kriterleri dikkate alınarak ilde 5 tane Köy Grubu oluşturuldu. Toplantı sonunda oluşturulan bu Köy Gruplarının bir rapora bağlanarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunulacağı ifade edildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir