• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Esad kimyasal silah kullandı:1200 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşşar Esed kendi halkını katletmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde başkent Şam yakınlarında bulunan Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanan Esed`e bağlı askerler aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1200 kişiyi katletti.

Suriyeli muhaliflerin kontrolü altında bulunan Ain Tarma, Doğu Guta ve Been bölgesine düzenlenen saldırılarda binlerce kişinin yaralandığı ve nefes almakta zorlandıkları gelen bilgiler arasında.

Suriye Devrim Konseyi Üyesi Muhammed Said El-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada; Esed güçlerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği katliamda sadece Doğu Guta bölgesinde 5 bin civarında yaralının bulunduğunu ve katliamın kimyasal silah ve füzeler ile gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Ortadoğu Haber Ajansı, genel sekreterliğini Nebil El-Arabî`nin yürüttüğü Arap Birliğinin; masum sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamın ardından Birleşmiş Milletler Müfettişlerini kimyasal silahlar ile ilgili raporları acilen incelemeye davet ettiğini dile getirdi.

Katliamın ardından bölgeye gelen sağlık memurları yeterli yüz maskesi bulunmadığından ötürü zehirlendi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü, gerçekleşen katliam ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; katliamın gerçekleştiği bölgeye acil ilaç yardımının yapılması ve en kısa zamanda bu katliam ile ilgili uluslararası soruşturma açacaklarını dile getirdiler.
(İLKHA)

İşte Suriye`deki katliamın ilk görüntüleri:

Bu haberler de ilginizi çekebilir