• DOLAR 32.362
  • EURO 34.686
  • ALTIN 2399.432
  • ...
İkinci el lastiklere ilgi artarken uzmanından önemli uyarı geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da lastik değişim ve satış işletmeciliği yapan oto lastik ana bayii temsilcisi Ömer Irmak, İLKHA muhabirine lastiğin önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ömer Irmak

Pandemiyle birlikte fiyatları artan lastiklerin son bir yılda ciddi anlamda yükseldiğini belirten Irmak, bu durumun ikinci el lastiklere ilgiyi de artırdığını söyledi.

Sıfır lastik fiyatlarının yükselişiyle sürücüler tarafından ikinci el lastiklere rağbetin oluştuğunu ifade eden Irmak, araç lastiklerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Araç lastiklerinin asla ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Irmak, lastiğin 40 bin kilometrede ve en fazla 5 yıl içerisinde değişmesi gerektiğini kaydetti.

Uzun süre kullanılan lastiklerin güneş ve suya maruz kaldığı için çürüdüğünü, bu sorunun kazalara sebebiyet verebildiğini kaydeden Irmak, araç lastiğinin önemine işaret etti.

"Lastiklerin diş derinliği yeni olabilir ama tarihi eski olduğu için değişmeli"

Araçlarda en önemli konulardan birinin lastikler olduğunu ifade eden Irmak, "Yaz ayı olduğu için insanların çoğu tatile çıkıyor. Tatile çıkarken en önemli şeylerden biri araçta lastik ve frendir. Lastik bunların en başında gelen kalem oluyor. Sürücülerin yola çıkmadan önce kesinlikle araç lastiklerini kontrol etmeleri gerekiyor. Lastiklerin üretim tarihleri önemlidir. Lastiklerin diş derinliği yeni olabilir ama tarihi eski olduğu için değişmesi gereken lastikler var." dedi.

"Lastikler 5 yıl içerisinde değişmelidir"

Lastik ömrünün en fazla 5 yıl olduğunu aktaran Irmak, "Lastikler araç altına takıldıktan sonra 5 yıl içerisinde değişmesi gerekiyor. Değişmemesi durumunda güneş ve suya maruz kaldığı için lastikler çürüyor. Araç yola çıktığı zaman lastikler yerle temasa bağlı olarak ısınıyor. Bu da lastiğin çürümesine bağlı olarak patlamasına yol açıyor. Bu da ciddi şekilde kazaların önünü açıyor." diye konuştu.

Lastik fiyatlarında da ciddi bir artışın yaşandığına vurgu yapan Irmak, bu artışın önümüzdeki haftalarda devam edeceğini kaydetti.

"Tasarruf sağlayalım derken kazaya sebebiyet verilebiliyor"

Irmak, şöyle devam etti:

"Lastikler de diğer kalemler gibi sürekli artış halinde. Pandemiden beri sürekli olarak 2 ayda bir, ayda bazen 2 defa olmak üzere her ay artış söz konusu. Sadece haziran ayı içerisinde iki defa zam yapıldı. Temmuz ayı içerisinde de üçüncü zam haberi bize bildiriliyor. Bu da lastik fiyatlarının artışına sebep oluyor.

Bu durum vatandaşın alım gücü düşürüyor. Bu kez değişmesi gereken lastikler değiştirilmeyerek fazla kullanılmasına yol açıyor. Bu kez tasarruf sağlayalım derken eski lastiklerle yola çıkılıyor ve yolda o lastik patlayıp kazaya sebebiyet veriyor. Son bir yıl içerisinde milletin alım gücü azaldığı için kaliteli lastiklerin yerine ikinci el lastiklere talep artmaktadır."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir