• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Akdeniz Sahil Yolu projesi 2014'te bitecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun, çalışmanın tamamlanması ile 9 saati bulan Antalya- Mersin arasının 5 saate kadar düşeceğini ve virajlar nedeniyle pek çok sürücünün kâbusu olan karayolunun standart bir yola dönüşeceğini ifade etti.

Milletvekili Uzun, Antalya-Mersin arası duble yol yapımının son sürat devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Antalya-Mersin arası yolun toplam uzunluğu 431 kilometre. Dağlar delinip tünellerle yol açılıyor. Güzergah üzerinde 23 adet 18 bin 746 metre uzunluğunda çift tüp tünel,11 adet 3 bin 674 metre viyadük bulunuyor. Proje tamamlandığında Mersin-Antalya arasındaki mesafe 20 kilometre kısalacak, hem de virajlı yolların yerini bölünmüş yollar alacak. Dokuz saatte gidilen Mersin-Antalya arasının duble yol olarak hizmete girmesiyle, aynı mesafe beş saatte kat edilecek. Çoğu zaman gece-gündüz ayrımı yapılmadan sürdürülen çalışmalar neticesinde, sürücüler bölünmüş yollarda daha güvenli seyahat edebilme imkânına kavuşacak."

Yapılacak yatırımların sadece Mersin için değil, Türkiye açısından çok önemli kazanımları olacağını ifade eden Uzun, şöyle devam etti: "Otoyol bağlantılarının Akdeniz'e kadar ulaşması, gerek Antalya hattına gerekse de İç Anadolu ve Türkiye bağlantısına çok büyük katkılar sağlayacak. Mersin-Antalya karayolunu duble yol haline getirme çalışmaları 2014 yılına kadar tamamlanacak. Antalya Mersin yolunun tamamı ise 2015'te bölünmüş yol olarak bitirilecek. Akdeniz Sahil Yolu tamamlandığında Türkiye turizmi için çok ciddi bir adım atılmış olacak. Antalya ve Mersin birbirine rakip değil, birbirinin tamamlayıcısı olacak. İki il arasında yapılan yol son derece önemli bir avantaj olacak. Ayrıca, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak olan Mersin-Silifke-Karaman ve Konya bağlantı yollarının 2014 yılına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir