• DOLAR 32.908
  • EURO 35.378
  • ALTIN 2462.006
  • ...
Çocukların Kur’an sesleriyle CAMİLER ŞENLENİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ 

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların dini eğitimi için gittiği yaz Kur'an kursları bu yıl da büyük talep gördü. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenen yaz Kur'an kursları tüm güzelliği ile devam ediyor. 3 Temmuz’da başlayan Yaz Kur'an kursları 11 Ağustos'ta sone erecek.

"İSLAM'IN AHLAKINI ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Halil Aslan Camii İmamı Ömer Özaydın, "Hakikaten camimize ilgi çoktur. Yaklaşık olarak 250 öğrencimiz var. Hem kız hem de erkek öğrencilerle ders yapılıyor. Üst katta erkeklere; alt katta da bayan hocalar kızlara ders veriyor. Saat 9'da derslerimiz başlıyor. 4 ders yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okutuyoruz, ezber, namaz sureleri ile duaları ve sonra bazı etkinlikler yapıyoruz. Peygamber Efendimiz’in hayatını, çocuklarımıza büyüklerine saygıyı ve küçüklerine sevgiyi, güzel ahlakı, İslam'ın ahlakını öğretmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. İstiyoruz ki bunlar ülkesine, milletine, memleketine, Ümmet-i Muhammed'e hayırlı evlatlar olsun. İmam olarak bunun çabasındayız." dedi.

"CAMİDE SÜREKLİ KUR'AN DERSİ VAR"
Kur'an kurslarına kışın da katılımın olmasını isteyen Özaydın, "Çocuklarını yaz döneminde camiye gönderip bu konuda hassas olan velilere de teşekkür ediyoruz. Çocukları da takdir ediyoruz. İstiyoruz ki Kur'an öğretimi sadece yazın olmasın. Yazın ilgi var ama yazdan sonra bir rehavet oluyor. Camimde sürekli Kur'an dersi var. Okullar açıldıktan sonra da Kur'an okumaya devam edilsin, namaza gelinsin." diye konuştu.

"CAMİYLE BİRLİKTE SABAH ERKEN UYANIYORUZ"
Caminin kendisine birçok faydasının olduğunu ifade eden yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Muhammed Toprak Tekçakmak, "Camide Kur'an, namaz ve sure öğreniyoruz. Camiyle birlikte sabah erken uyanıyoruz. Geç uyanıp evde kalmıyoruz. Buraya yürüyerek spor yapmış oluyoruz. Kur'an kursu bitince gitmiyorum, öğle namazına kalıyorum. Camiye gelmeyenleri sabah erkenden camiye gelmelerini istiyorum. Caminin çok fazla faydası var. Camiye gelip hem ahiretleri hem de din için bir şey yapsınlar." şeklinde konuştu.

"CAMİYE GÜZEL AHLAKLI OLMAK İÇİN GELİYORUZ"
Camiye gelmeyenleri camiye davet ettiğini söyleyen Muhammed Talha Engül, "Camiye dualar öğrenmek,  güzel ahlaklı olmak için geliyoruz. Camide Kur'an okuyoruz, dualar öğreniyoruz ve namaz kılıyoruz.  Etkinliklerle birlikte oyun oynuyoruz.  Camiye gelip Kur'an okuyoruz. Teneffüslerde oyunlar oynuyoruz. Camiye gelmeyenler de camiye gelsin çünkü çok güzel etkinlikler var." ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN İLMİNİ ÖĞREN Kİ DİĞER DÜNYADA ALLAH SANA İLİM VERSİN'"
Allah'ın ilmini öğrenmek için camiye geldiğini söyleyen Emirhan Kaya, "Camiye Allah'ın ilmini öğrenmek için geliyorum. Babam camiye gelmemi çok istiyor. Bana 'Allah'ın ilmini öğren ki diğer dünyada Allah sana ilim versin.' diyor. Önce Kur'an dersi görüyoruz. Sonra dua ve ezber yapıyoruz. Daha sonra da Peygamberimizin hayatını dinliyoruz." dedi.

"KUR'AN OKURKEN GÜZEL DUYGULAR HİSSEDİYORUM"
Allah rızası için camiye geldiğini vurgulayan Yusuf Mert Aslan, "Kur'an okumayı öğrenmek için camiye geliyoruz. Allah rızası için Kur'an okuyorum. Sevap kazanmak için geliyorum. Yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirmek için camiye gelip Kur'an dersi alıyoruz.  Kur'an okurken güzel duygular hissediyorum. Diğer arkadaşlarım zamanlarını boş yere harcamasınlar diye Kur'an kursuna gelsinler." diye konuştu.

"GELMEYEN ARKADAŞLARIMI DA CAMİYE DAVET EDİYORUM"
Mahir Fırat ise "Camiye cüz okumak için geliyorum. Teneffüste koşturmayı seviyorum. Hocalarımızla Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Arkadaşlarımızla oyun oynuyoruz. Camileri seviyorum. Gelmeyen arkadaşlarımı da camiye davet ediyorum. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Peygamber Sevdalıları’ndan Yaz Kur'an Kursu
ÖĞRENCİLER DUYGULARINI PAYLAŞTI
GAZİANTEP - Gaziantep'te Peygamber Sevdalılarının açtığı Yaz Kur'an Kurslarında ders alan öğrenciler hem temel dini bilgileri öğrenirken hem de sosyal aktivitelerle sosyalleşiyorlar. Yaz Kur'an Kursu'na giden öğrenciler, yaz tatilini güzel bir şekilde değerlendirme fırsatı sunan böyle eğitici kurslara gitmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“YAZ TATİLİMİ VERİMLİ GEÇİRMEK İÇİN GELİYORUM”
Yaz tatillini verimli geçirmek istediğini dile getiren Zeynep Dağdelen, "Buraya yaz tatilimi verimli geçirmek için geliyorum. Öğretmenlerimiz çok iyi, burada çeşitli etkinlikler yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz.  Fıkıh, Siyer ve Kur'an-ı Kerim dersleri alıyoruz. Namaz kılmayı ve abdest almayı öğreniyoruz. Buradan çok memnunum." dedi.

“ABDEST ALMAYI NAMAZ KILMAYI ÖĞRENDİM”
Kursta Peygamberlerin isimlerini öğrendiğini dile getiren Zeliha Berk, "Yaz okuluna geldiğimden beri abdest almayı, namaz kılmayı, Allah'ın isimlerini, Peygamberlerin isimlerini öğrendim. Öğretmenlerimizle güzel vakitler geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

“KUR'AN-I KERİM'E GEÇTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”
Peygamber Sevdalıları Derneği'ne teşekkürlerine ileten Melisa Kurt, "Buraya yaz tatilimi verimli bir şekilde geçirmek için geliyorum. Kur'an-ı Kerim ve Adab-ı Muaşeret dersleri öğreniyoruz. Bu sayede Kur'an-ı Kerim'e geçtiğim için çok mutluyum. Öğretmenlerimizle birlikte gezilere gidiyoruz, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bir sonraki yaz tatilinde tekrar gelmeyi düşünüyorum. Peygamber Sevdalıları Derneği'ne teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YAZ TATİLİNDE TEKRARDAN OLMASINI İSTİYORUM”
Peygamber Sevdalıları Derneği Yaz Okulu öğrencilerinden Melike Kabak ise, "Yaz tatilindeki vaktimi iyi değerlendirmek için buraya geldim. Burada Fıkıh, Kur'an-ı Kerim ve Adab-ı Muaşeret derslerini öğreniyoruz. Önümüzdeki yaz tatilinde tekrardan olmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

“TECVİT, SİYER VE TEMEL DİNİ BİLGİLER ÖĞRENİYORUZ”
Yaz okullarının devam etmesini isteyen Ahmet Akdeniz, "Okullarımız kapalı olduğu için Yaz Kur'an Kursu'na geliyoruz. Burada Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini öğreniyoruz. Bu programı yaptığı için Peygamber Sevdalıları Derneği'ne teşekkür ederiz." ifadeleriyle duygularını paylaştı.

“PEYGAMBER SEVDALILARI DERNEĞİNE TEŞEKKÜR EDERİM”
Kur'an-ı Kerim öğrenmenin güzel olduğunu dile getiren Talha Dertli, "Yaz tatilimi iyi değerlendirmek için Yaz Kur'an Kursu'na geldim. Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Siyer ve Temel dini bilgiler dersleri öğreniyoruz. Bu programı yaptıkları için Peygamber Sevdalıları Derneğine teşekkür ederim." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir