Kayısı mesaisi başladı!
Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği Malatya'da mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı.
Türkiye'deki 22 milyon kayısı ağacının yaklaşık 9 milyonunun bulunduğu, "Hasanbey", "Kabaaşı", "Hacıhaliloğlu" ve "Alyanak" gibi 32 çeşit kayısının yetiştiği kentte hasat devam ediyor.
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli coğrafi işaretlerinden olan ve yörede "mişmiş" olarak adlandırılan Malatya kayısısı kentte yaklaşık 50 bin ailenin geçimine katkı sunuyor.
Kentin en önemli gelir kaynağı konumunda bulunan kayısı hasat döneminde mevsimlik tarım işçileri için de gelir kapısı oluyor.
Hasat döneminde Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır gibi illerden gelen çok sayıda mevsimlik işçi, yaklaşık 2 ay boyunca kayısı toplama ve kurutma işlerini yapıyor.
AA