• DOLAR 32.263
  • EURO 34.697
  • ALTIN 2394.557
  • ...
Adanalı berberden örnek davranış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da uzun yıllardır erkek berberliği yapan Murat Çakmak, yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla damat tıraşını ücretsiz yapmaya başladı.

Damat tıraşı fiyatının semt ve berbere göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Çakmak, işyerinin camına ‘Enflasyona inat damat tıraşı ücretsiz’ yazısı asarak ve 500 ile bin TL arasında değişen ‘damat tıraşı’ ücretini almayarak örnek oldu.

"Ailenin yapısı çok önemlidir"

İslam toplumunun temel yapısının aile olduğunu vurgulayan Çakmak, "Ayetlerde ve hadislerde açıkça bellidir, ailenin yapısı çok önemlidir. Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): 'Kim evlenirse dinin yarısını kurtarmış olur' hadisi şerifi ile evlilik sünneti olduğu için, biz de aile yapısına katkıda bulunmak adına, gençlerin evlenmesine ufakta olsa bir katkımız olsun diye böyle bir kampanya başlattık." dedi.

"Gençlerin harama düşmemeleri için evlenmesi lazım"

Karşılaştığı bir tweettin böyle bir karar almasına katkı sunduğunu ifade eden Çakmak, "Bir tweet görmüştüm, evlilik masraflarının 400 bine yaklaştığına dair. Gençler nasıl evlenecek? Diye bir paylaşımdı. Ben de dedim ki: 'Acaba ben ne yapabilirim, nasıl bir katkıda bulunabilirim çünkü neslin devamı İslam toplumu için çok önemli bir şey. Gençlerin harama düşmemeleri için evlenmesi lazım. Ben bir berberim. Bir berber olarak, karınca misali benim de bir katkım olsun, o nedenle damat tranşını ücretsiz yaptım.  Allahın izniyle, bu vesileyle de diğer esnaf arkadaşlarda belki başka bir kampanya yaparlar." diye konuştu. Evlenen çiftlere ahali yardımcı olurdu. Hatırladığım kadarıyla da: 'Sen yeni evlisin, sana yardımcı olalım, mobilyayı daha ucuza verelim. Ev sahipleri: 'Sen yeni evlisin, sana indirin yapalım' gibi şeyler yaparlardı. Bunlar da bizim unuttuğumuz şeyler. Bu vesileyle insanların tekrar hatırlamasına vesile olur muyuz diye böyle bir kampanya başlattık." diye konuştu.

"Evliliği kolaylaştırmak açısından bir berber olarak bunu yapabiliyorum"

Kur'an-ı Kerim’in zinaya yaklaşmayın uyarısını hatırlatan Çakmak, "Zina yapmayın değil, zinaya yaklaşmayın yani zinaya giden yolları tıkamalıyız. Bu yüzden de helal dairesinde evlenmemiz lazım. Ailenin köküne dinamit konulduğu şu zamanda, biz de: 'gençlere nasıl bir etki yaparız' diye evliliği kolaylaştırmak açısından bir berber olarak bunu yapabiliyorum ama ufak da olsa bir ses getireceğine inanıyorum çünkü bizim niyetimiz belli. Birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Bu enflasyon ve zamlarla nasıl baş edebiliniri, bu şekilde herkes birbirine yardımcı olarak aşabilir." şeklinde kaydetti.

"Gizliden de açıktan da olsa hayır yapılmasını temenni ediyorum"

Damat traşını ücretsiz yapmasının diğer esnaflara da örnek olması temennisinde bulunan Çakmak, "İnşallah domino etkisi olup diğer esnaf arkadaşlara diğer ailelere diğer bireylere bir etki sağlar. Şimdiden evlenecek çiftlere kim yardımcı oluyorsa, kendilerinden Allah razı olsun, hayırlarını Allah kabul etsin. Gizliden de açıktan da olsa hayır yapılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

'Acaba biz de bir şey yapabilir miyiz?

Serkan Almak

Damat traşının ücretsiz olarak yapıldığını gördüğünde sevindiğini ve gururlandığını söyleyen Serkan Almak, "Şunu düşünmeye başladım: 'Acaba biz de bir şey yapabilir miyiz? İnşallah diğer esnaf arkadaşlardan da gençlere yardımcı olmak adına, Mobilyacısından beyaz eşyacısı herkes bu yeni çiftlere yardımcı olursa onlar için çok iyi bir şey olur." şeklinde konuştu.

Kendisinin evlendiği yıllarda damat tıraşının kendisine bir yük olduğunu kaydeden Almak, traş için geldiği Murat Çakmak‘ın örnek bir kişilik olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben onu gördüğümde, onunla konuştuğumda her seferinde mutlu oluyorum. O yüzden kendisini tebrik ediyorum." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir