• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD bu kez Avrupalı 2 firmayı "kara listeye" aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ticaret Bakanlığının, Yunanistan merkezli Intellexa ile İrlanda ve Makedonya'da da varlıkları bulunan Macaristan merkezli Cytrox şirketlerini "ihracat kara listesine" aldığı kaydedildi.

Intellexa ve Cytrox'un, gelişmiş gözetleme ve izleme araçlarıyla başta ABD ulusal güvenliği olmak üzere tüm dünyada organizasyonların bütünlüğüne zarar verdiği ve bireylerin mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle kara listeye alındığı iddia edildi.

Intellexa ve Cytrox'un, 2022’de Yunanistan'da ulusal istihbarat direktörü ve bir başka üst düzey bürokratın istifasına neden olan Predator casus yazılımıyla bağlantılı olduğu belirtildi.

Ayrıca, Cytrox firmasının, 2019'da Siyonist işgal rejimi menşeli, NSO Grup'la rekabet etmesi için kurulan Intellexa firmasının bir parçası olduğu ifade edildi.

Bir dönem sık sık gündeme gelen Pegesus casus yazılımının üreticisi NSO Grup da ABD Ticaret Bakanlığının kara listesine eklenmişti.

- Pegasus casus yazılımı

Siyonist menşeli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımının, kullanıcıların haberi olmadan telefon konuşmalarının dinlenmesi, ses kaydı alınması, e-postaların takip edilmesi ve telefonlardan fotoğraf çekilmesi gibi casusluk faaliyetleri için dünyanın dört bir yanında kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Siyonist Haaretz gazetesinde yer alan haberde Azerbaycan, El Salvador, Fransa, İngiltere, Polonya, Macaristan, Hindistan, Kazakistan, Ruanda, Fas, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin ve Ürdün'de çok sayıda kişinin Pegasus casus yazılımıyla izlendiği ifade edilmişti.

- Predator casus yazılımı

Predator casus yazılımı ise Nisan 2022'de Yunan gazeteci Thanasis Kukakis'in cep telefonunda tespit edilmesinin ardından gündeme gelmişti.

Yunan basınında çıkan haberlerde, içlerinde eski Başbakan Andonis Samaras, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros'un da bulunduğu çok sayıda önemli siyasi, bürokrat, gazeteci ve iş insanının telefonlarının dinlendiği ileri sürülmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir