• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çoban Karabulut: Peygamber mesleği olan çobanlık dürüst yapılırsa kazancı da çoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ailesiyle beraber yaklaşık 120 adet keçiye bakan çoban Resul Karabulut, dürüstlük vurgusu yaparak, çobanlık mesleğinin Peygamber mesleği olduğunu söyleyip her işte olduğu gibi bu işte de dürüst olunduğunda kazancın çok olacağını söyledi.

Karabulut, daha önce İstanbul’da çalıştığını sonrasında keçi alıp kendi işinin patronu olma kararı aldığını söyleyerek meslekten memnun olduğunu dile getirdi.

Her gün namazlarda Allah’a hamd ettiğini söyleyen Karabulut, her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları olduğunu ancak yine de kimseye minnet etmediğini, rızkı verenin Allah olduğunu sözlerine ekledi.

Bingöl Merkez İncesu köyünde alisiyle birlikte keçilere bakan Karabulut, keçi sütü ve keçi sütünden elde ettiği peyniri satarak aile geçimini sağlıyor.

"Geçen yıla göre bu yıl süt fiyatları daha iyi seviyede"

Resul Karabulut

Yaklaşık 4 yıldır keçi çobanlığı yaptığını dile getiren Karabulut, "4 yıldır neşeli bir aile olarak çocuklarımla birlikte hayvancılıkla uğraşmaktayım. Kaç yıldır işlerim iyi bu yıl daha iyi oldu. Arkadaşımın 40 adet emanet keçileri ile beraber toplamda 120 tane keçiye bakıyorum. İşin zorluğu var. Tek olmuyor, birilerinin desteği olması lazım. Geçen seneki süt fiyatlarına göre bu yıl daha düşük, bu yıl 5 kilo keçi peynirini 450 ile 500 liraya satıyoruz. Çok şükür iyidir. Günlük yaklaşık 25 kilo süt alıyoruz." dedi.

"Şerefli ve haysiyetli bir şekilde çalışılırsa kazancı çok olan bir meslektir"

Dürüstlüğe vurgu yapan Karabulut, "İşimizin zorluğu çoktur. Temiz ve dürüst çalışılırsa işler iyi gidiyor. Peygamber mesleğine yakılır şekilde şerefli ve haysiyetli bir şekilde çalışırsak kazancı çoktur. Her işte olduğu gibi bu işte de dürüstlük olunca kazancı bol olur." ifadelerini kullandı.

"Kendi işimin patronuyum kafam rahat"

Çobanlığın Peygamber mesleği olduğunu söyleyen Karabulut, "Şartları zordur ama ben şunu söylüyorum; İstanbul’da çalışıyordum eskiden, şuan buraya gelip hayvancılıkla uğraşıyorum, şuan kafam daha rahat. Kendi işinin patronusun, kimseyle bir derdin yok ve kimseyle bir alakan olmuyor. Sana hüküm süren de olmuyor. Kendi çoluk çocuğunla hayatını sürdürebilirsin. Tek olmuyor, o zordur. Tek başına alım satım olarak olur ancak üretici olarak destek almak şart." dedi.

Sürüye zaman zaman kurtların saldırdığını söyleyen Karabulut, meslekteki tehlikelere ise şu şekilde değindi:

"Kurt çok, keçi olsun yavru olsun farkına varmadan götürebiliyor. Bazen sürüyü eve getirdiğimizde ancak eksikliği fark ediyoruz. Yakın zamanda yine bir emanet keçiyi kurt götürdü. İki gün önce yine kurtlar bir keçimi götürdü. Gidiyor ama Allah’a şükür yine keçilerim çoktur."

"Kimseye minnetim yok, rızkı veren Hüda’dır"

Karabulut, "İşim için her gün namazlarda Allah’a şükrediyorum. Kimseye minnet etmiyorum, rızkı veren Hüda’dır. Zor bir meslek ama yine de çok şükür. Milyon kere şükür." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir