• DOLAR 32.633
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2502.081
  • ...
Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar depremin acısını unutmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatil olmasıyla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar az hasarlı ve hasarsız camilerde dini eğitimlerini almak için yaz Kur'an kurslarına devam ediyor.

"Çocuklara depremin acısını unutturmaya çalışıyoruz"

İmam Hatip Mahmut Güven

6 hafta sürecek olan yaz kurslarına katılan öğrencilere depremin acısını unutturma gayretinde olduğunu belirten İmam Hatip Mahmut Güven yaz kurslarının çocukların maddi ve manevi olarak gelişmesine katkı sunduğunu dile getirdi.

Güven, yaptığı açıklamada, "Malumunuz olduğu üzere ilimizde çok şiddetli bir deprem yaşadık. Yaşadığımız deprem sonrası binlerce kardeşimiz vefat etti. Okul tatillerinin ardından yaz Kur'an kurslarımız açıldı. Yaz kuşlarımızda sadece Kur'an-ı Kerim öğretmiyoruz. Çocuklarımızın deprem sonrası psikolojisini düzeltme adına camilerimizde değişik etkinlikler yapıyoruz. Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğretiyoruz. Altı hafta sürecek yaz kurslarımızda çocuklarımız burada eğlenerek motive olmaya çalışıyor. Rabbim bir daha o acıları yaşatmasın. Şu an 100 erkek 100 kız öğrencimiz var." dedi.

"Depremden sonra psikolojik sıkıntılar yaşıyoruz"

Mahmut Enes Kaya

Depremin olumsuz etkisinin halen üzerlerinde devam ettiğini dile getiren öğrencilerden Mahmut Enes Kaya, "Depremden sonra psikolojik sıkıntılar yaşıyoruz. Bu olumsuz etkiyi camilerdeki etkinlikler ve hocalarımızın yardımlarıyla atlatmaya çalışıyoruz. Camilerde küçüklere sevgi büyüklere saygıyı öğreniyoruz.  Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı ve Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz camide." ifadelerini kulandı.

"Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz"

Taha Sirac

Camiye gelince rahatladığını dile getiren Taha Sirac, "Deprem nedeniyle yaşadığımız psikolojik sıkıntılardan dolayı camilerde rahatlamaya çalışıyoruz. Burada Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelerek bizleri rahatlatıyor. Camilere herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Burada etkinlikler yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim, İslam'ın ve imanın esaslarını, namaz kılmayı öğreniyoruz. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz." şeklinde konuştu.

"Herkesi camiye davet ediyorum"

Kerem Karacalı

Camilerin manevi havasının herkes tarafından hissedilmesi gerektiğini dile getiren Kerem Karacalı, "Camiye geldiğimizde hocalarımız bize çok iyi davranıyor. Bize dondurma ikramında bulunuyorlar. Çeşitli oyunlar öğreniyoruz. Kur'an-ı Kerim öğrenen abilerimiz bize yardımcı oluyor. Herkesi camiye davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir