• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erciş İhya-Der Mısır'daki darbe ve katliamları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yoğun katılımla gerçekleşen basın açıklamasında Mısır'daki darbe ve sonrasında yaşanan vahşet lanetlendi.

İkindi namazının ardından Erciş Kaymakamlığı binası yanında bulunan parkta bir araya gelen Ercişliler Eyleme erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklar da katıldı.
Ellerinde "Seyit Kutup El Benna selam olsun İhvan'a", "Biz aşığız şahadete", "Şahadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara", "İhvan'a selam, direnişe devam", "Ya şahadet ya zafer", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Üzülme gevşeme Allah bizimle" yazılı dövizleri taşıyan kalabalık sık sık slogan attı.

"Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız"
Molla Yakup Arkanca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra basın açıklamasını okuyan İHYA'DER yetkilisi Ahmet Bağ, "40 yıldır Müslüman Mısır halkının kanını emen, halkı sömüren ve Hasan el Benna, Abdulkadir Udeh, Seyyid Kutup gibi zatları şehit eden firavun rejiminin devrilmesi ve tamamen Mısır halkının özgür iradesi ile seçilen cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ekibini, Amerika ve İsrail uşağı genelkurmay başkanı satılmış Sisi tarafından yönetimden uzaklaştırılması ve sonrasında yaşanan katliamları telin ve Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız." dedi.

Ali İmran 139-142 ayetleriyle açıklamasına devam eden Bağ, Mısır halkına seslenerek, "Uğradığınız zaaftan dolayı üzülmeyin başına gelen belalardan dolayı gevşemeyin… Siz eğer gerçekten inanıyorsanız en yücesiniz… Sizin inancınız yücedir çünkü siz yalnız Allah'a secde ediyorsunuz onlar ise Allah'ın yarattığı mahlûkata, eşyaya, Amerika ve İsrail'e secde ediyorlar. Ey ihvan sizin yolunuz yücedir çünkü siz Allah nizamına inanıyorsunuz Sisi ise Allah'ın yarattığı kişilerin yaptığı sistemlere inanıyorlar." diye konuştu.

Seyyid Kutup'un "Ya Dünyayı Kuşatacak Bir Zafer Ya da Allah' a Sunulacak Şehadet
Her ikisi de bizim için kazançtır" sözünü hatırlatan Bağ, "Ey Müslümanlar bugün Mısır'da satılmış cuntanın, Suriye'de zalim Esadın ve Arakan'da insanlıktan nasiplenmemiş Budistlerce diri diri yakılan, Afganistan'da Amerika'nın, Filistin'de Siyonist Yahudilerin Çeçenistan'da Rus domuzlarının ve dünyanın dört bir yanında isimlerini zikredemediğimiz, inim inim inleyen öldürülen tutuklanan namusları tarumar edilen hep Müslümanlardır hep Mustazaflardır. Bu tablo tüm Müslümanların yüreklerini dağlamaktadır. Ancak 'sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz zannetme. Sadece gözlerin dışarıya fırlayacağı bir güne kadar onları teksir etmektedir' ayeti celilesi bizlere teselli olmaktadır."

Mısırdaki şehidler için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir