• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Davutoğlu: Millet ittifakı benim için bitmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimlerin ardından muhalefetin durumuna  ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ''Muhalefet yaklaşık 2 aydır ister istemez kendi içine çekildi. Herkesin muhasebe yapmaya ihtiyacı vardı. Biz de yaptık. Son 2 ay içinde halkta büyük bir karamsarlık psikolojisi hakim. Sanki bu iktidarın artık değişmesi imkansız ve muhalefetin tekrar toparlanıp bir politika geliştirmesi mümkün değilmiş gibi bir tablo ortaya çıktı. Şimdi bu psikolojiden çıkmak gerekiyor. Biz Saadet Partisi'yle grup kurarken büyük bir fedakarlık yaptık. Sayın Karamollaoğlu ve Saadet Partisi bu fedakarlığı gördü. Şimdi bizim muhalefet olarak birinci görevimiz bu kadar büyük bir zulmün işlendiği, böylesine büyük bir ekonomik felaketin yaşandığı bir ülkede halkın üzerindeki serpilmiş ölü toprağını kaldırmak. Halk kendisi kaldıramaz, siyasi partiler bunun için var.

Millet ittifakı benim için tamamen bitmedi. Başka liderler adına bir şey diyemem. Millet İttifakı Türkiye'nin büyük kazanımı. Başkaları adına Millet İttifakı bitti diyemem.'' dedi. 

Davutoğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu bize 3 bakanlık ve Mit Başkanlığı verecekti iddialarına ilişkin ise, ''Bugün Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Sayın Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sordum. Bu iddiaların söz konusu olmadığını 3 bakanlık değil tek bir bakanlık üzerinde konuşulduğu ve bu bakanlığın ne olacağının belli olmadığını söyledi. Kesinlikle bunlar doğru değil dedi. Ben bu konuyla ilgili açıklama yapacağım dedi ardından da Faik Bey bu iddiaların yalan olduğunu açıkladı.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir