• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
ABD Hazine Bakanı: Resesyon beklemiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ- ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantılarına katılmak üzere gittiği Hindistan'da Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda, Çin'in yeniden açılma sonrasında beklenenden daha yavaş bir büyüme kaydettiğine işaret ederek, özellikle Asya'daki birçok ülkenin ekonomilerinde büyümeyi teşvik etmek için güçlü Çin büyümesine güvendiğini ifade etti.

Çin'deki yavaş büyümenin ABD ekonomisi için de bazı olumsuz etkileri olabileceğini aktaran Yellen, "Büyüme yavaşladı ancak iş gücü piyasamız oldukça güçlü olmaya devam ediyor. Bir resesyon beklemiyorum. En son enflasyon verileri, enflasyonu düşürmede ilerleme kaydettiğimiz konusunda oldukça cesaret verici" diye konuştu.

Yellen, hızlı toparlanmanın ardından genel olarak büyümenin yavaşlamasının normal olduğunu belirterek, bunun aynı zamanda firmaların işe alım isteğini azalttığını dile getirdi.

Çinli üst düzey yetkililerle sınırlı temasta bulunulan birkaç yılın geçtiğini anımsatan Yellen, "Artık ilişkimizi daha istikrarlı bir yere getirmeli, altına bir zemin koymalı ve ülkelerimiz arasında daha iyi bir anlayışı teşvik etmeye çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir