• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da Umut Kervanı hayırsever ve gönüllüleri piknikte buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı Derneği, yoğun geçen Kurban Bayramı çalışmaları sonrası piknik etkinliğinde bir araya gelerek enerji tazeledi. ‘Kardeşim Sen Ol’ sloganıyla düzenlenen pikniğe dernek üyeleri, gönüllüler, hayırsever esnaf ve çocukları katıldı.

Van Gölü sahilinde yapılan organizasyonda; yüzme, voleybol, soru-cevap gibi aktivitelere katılan katılımcılar, cemaatle namaz kılarak yardımseverliğin ve paylaşmanın önemine dair sohbeti dinledi.

“Kardeşim Sen Ol temasıyla kardeşleri bir araya getirdik”

Sedat Vatan

Organizasyona ilişkin konuşan Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Dernek olarak 2023 yılında desteklerini esirgemeyen esnaf kardeşlerimiz ile gönüllülerimizi bir araya getirmeye çalıştık. Piknik organizasyonumuzu ‘Kardeşim Sen Ol’ temasıyla düzenledik. Bu organizasyonla kardeşlerin bir araya gelmesini ve kardeşlik bağlarının biraz daha ilerlemesini amaçladık. Umut Kervanı Derneği olarak ne kadar çok insana ulaşabiliriz noktasında hayırsever esnaf ve gönüllülerimizle istişarelerde bulunmak istedik.” dedi.

Van Gölü’nün eşsiz manzarası ve yeşil doğayla bir araya gelerek enerji depolamayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Vatan, “Organizasyonumuz tam istediğimiz gibi geçti. Kardeşlerimizle beraber iyi vakit geçiriyoruz. Katılımcılarımız yapılan aktivitelerden gayet memnun. Misafirlerimizin bir kısmı göle girip serinliyor. Bir kısmı voleybol oynarken bir kısmı ise gölgeliklerde muhabbet ediyor” ifadelerini kullandı.

“Esnaf ve gönüllülerimizle istişarede bulunduk”
Bundan sonraki süreçte yapılacak olan faaliyetlere ilişkin esnaf ve gönüllülerin görüşlerini aldıklarını vurgulayan Vatan, “Umut Kervanı Derneği olarak yapmış olduğumuz faaliyetlerin de istişaresini gerçekleştirdik. Bundan sonra derneğimize kayıtlı mağdur ailelerimize nasıl daha iyi yardımcı olabiliriz konusunda fikir ve önerileri dinledik. Kardeşlerimizden almış olduğumuz fikir ve önerileri değerlendireceğiz inşallah” diye konuştu.

Umut Kervanı Derneği’ne verdikleri desteklerle mağdur ailelere umut olan esnaf, yapılan organizasyondan memnun olduklarını dile getirerek, bu tür etkinliklerin kardeşlik ve paylaşma duygularının gelişmesine katkı verdiğini söyledi.

"Bu gibi etkinliklerin sürekli olmasını ve hayırlara vesile olmasını istiyoruz"

Harun Elter

Piknik organizasyonunun faydalı geçtiğini belirten Harun Elter, “Bir gönüllü olarak yaptıkları bu etkinlikten dolayı Umut Kervanı’ndan Allah razı olsun diyorum. Elhamdülillah, çok güzel bir etkinlik geçirdik. Bu gibi etkinlikler insanı hem manevi hem de maddi olarak depoluyor. Cemaatle namazımızı kılarak kardeşlik bağımız daha da gelişti, samimiyetimiz arttı. Voleybol ve futbol maçı yapıp yüzme aktivitesine katıldık. Bilgi yarışmasıyla faydalı ve eğlenceli bilgiler edindik. Bu gibi etkinliklerin sürekli olmasını ve hayırlara vesile olmasını istiyoruz.” diyerek dernek yetkililerine teşekkür etti.

"Organizasyon çok güzeldi"

Saim Dervişoğlu

Van Gölü’nde serinlemenin yanı sıra dolu dolu bir gün geçirdiklerini söyleyen Saim Dervişoğlu, “Organizasyon çok güzeldi. Kardeşlerimizle, abilerimizle bir arada vahdaniyet duygusu içerisinde faaliyet gerçekleştirme açısından gayet güzel geçti” şeklinde konuştu.

"Eğlenceli vakit geçirdik"

Taha Uygun

Dernek gönüllüsü Taha Uygun ise, “Sabah saatlerinden itibaren oyunlar, aktiviteler ve sohbetler gibi etkinliklerle gerçekten eğlenceli vakit geçirdik. Umut Kervanı sayesinde bu pazar günümüzü dolu dolu geçirdik” diye konuştu.

Piknik etkinliğine katılan gönüllüler, günün sonunda çevredeki çöpleri toplayarak örnek davranışta bulundular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir