• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Çorum`da trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Alınan bilgiye göre, Seyhan Kayış`ın (44) kullandığı 19 DL 092 plakalı kamyonet, İskilip-Çorum karayolunun 13. kilometresinde Münir Görümcü (47) yönetimindeki 19 FF 428 plakalı traktöre arkadan çaptı. Aynı istikamette seyreden Mürsel Sözer`in (43) kullandığı 19 FN 005 plakalı otomobil ile Erdal Koca (36) yönetimindeki 19 FK 919 plakalı otomobil de diğer araçlara çarptı.

Kazada kamyonet sürücüsü Kayış ile Sözer`in kullandığı otomobildeki Cafer Aktaş (46) olay yerinde hayatını kaybetti. Araçlarda sıkışan ve itfaiye ile 112 Acil Servis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu araçlardan çıkarılan sürücüler Sözer, Koca ve Görümcü ile traktördeki Mustafa Sever (26), ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.

Kaza yerinde ekiplerin çalışması nedeniyle İskilip-Çorum karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kaldı.

Kazada yaşamını yitirenlerden Kayış`ın ilçede meyve ve sebze toptancılığı yaptığı, Aktaş`ın ise İskilip`te ambulans şoförü olarak çalıştığı bildirildi. Aktaş`ın, kazadan bir süre önce ilçeye gitmek için otostopla Sözer`in kullandığı otomobile bindiği öğrenildi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, kazanın ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne gelerek, yaralıların sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Başköy, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin yaralandığını belirterek, "Üzücü bir kaza. Ölenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı hemşehrilerimize de acil şifalar diliyorum. Arkadaşlarımız gerekli müdahaleyi yapıyorlar" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir