• DOLAR 32.392
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2397.238
  • ...
SON DAKİKA
Mardin’de 15 Temmuz paneli gerçekleştirildi 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 7. yılı dolayısıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında kazanılan zafer ve mücadele hakkında program gerçekleşti. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, siyasi parti temsilcileri ve STK'lardan oluşan bir heyet katılım gösterdi. 

Selamla konuşmasında konuşan Mardin Valisi Demirtaş şu ifadeleri aktardı: 

"Sözlerimin başında, 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa dönüştüren aziz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. O gece şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin dışında, yollara çıkan, meydanları dolduran ve darbecilere karşı duran milyonlarca vatan sevdalısına da şükranlarımı sunuyorum. Yedi yıl önce yaşadığımız karanlık geceyi ve felaha eren sabahı yeniden hatırlıyor, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve milletimizin bu hain darbe girişimine milli irade ile karşılık verişinin 7. yıldönümünü idrak ediyoruz. Bu yıl da ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlediğimiz etkinliklerle, yedi yıl önce yaşadığımız karanlık geceyi ve felaha eren sabahı yeniden hatırlıyor, her daim nöbette olduğumuzu en gür seda ile haykırıyoruz." dedi.

Selamla konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar da 15 Temmuz'da bu ülkenin evlatlarına kalan en büyük mirasın direniş ve beraberlik olduğunu aktararak, "Ülkemiz, milletimiz 15 Temmuz gecesinde alçakça bir saldırıya maruz kalmıştı. Ancak hemen akabinde bir direnişe şahit olduk. 15 Temmuz saldırının gerekçelerini biliyoruz. Aslında darbeler toplumsal hafızamızda göz ardı edilmeyecek bir yer tutuyor. 15 Temmuz darbesi diğer darbelerle kıyaslanmayacak derecede ürkütücü bir darbeydi. Ayrıca o günde bizlere miras kalan milletimizin gösterdiği en büyük direnişti." şeklinde konuştu. 

Programın ardından 15 Temmuz gecesinde meydana gelen darbe ve direnişi anımsatan resim sergisi düzenlendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir