• DOLAR 32.223
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2502.2
  • ...
AB-Tunus arasında yeni anlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Roma’da Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Magaritis Schinas ile beraber katıldığı bir seminerde konuştu.

AB ile Tunus arasında bir süredir göç konusu üzerinden devam eden görüşmelere işaret eden Tajani, "Avrupa Komisyonu ve Tunus, pazar günü AB destekli eyleme yönelik bir anlaşma imzalayacak. Bu bir Avrupa taahhüdü ama NATO’nun büyük dikkat gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Tajani, Başbakan Giorgia Meloni'nin de imza törenine katılacağı bilgisini verdi.

Bu anlaşmanın aslında bir mali taahhüt olduğunu ve Avrupa stratejisinin bir parçası olduğunu dile getiren Tajani, "Bu, Tunus'un gerekli reformları sükunetle karşılamasını ve insan tacirleriyle mücadelede başrol oyuncusu olmasını sağlayacak bir anlaşma. Tunus’un istikrarının, tüm Afrika kıtasının büyümesi için önemli bir sinyal olduğunu düşünüyorum." dedi.

Schinas da Tunus ile yüksek düzeyde imzalanacak olan anlaşmanın, genç Tunusluların insan tacirlerinin ellerine düşmesi yerine orada daha iyi yaşamlar kurmalarına fırsat verecek bir paket olduğunu söyledi.

Tunus'taki mutabakat zaptı imza törenine Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin katılacağı açıklandı. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir