• DOLAR 34.581
  • EURO 36.232
  • ALTIN 2993.641
  • ...
Tarihte bugün: 15 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1099: Birinci Haçlı Seferi’nde Haçlı ordusu Kudüs’ü işgal etti. Haçlılar Kudüs’te katliam yaptı. Haçlı Ordusu, Kudüs’te iki gün içinde, 70 bin kişiden fazla bir nüfusa sahip, şehirdeki tüm Müslümanları ve Yahudileri kılıçtan geçirdiler. Birinci Haçlı Seferi, 1096-1099 tarihleri arasında gerçekleşen, tarihteki ilk haçlı seferidir.  

Haçlı yazarlardan biri olan, Aguiles’li Raymund (Agiles’li Reymon) bu vahşeti “övünerek” şöyle anlatır:

“Görülmeye değer harika sahneler gerçekleşti. Adamlarımızın bazıları -ki bunlar en merhametlileriydi- düşmanların kafalarını kesiyorlardı. Diğerleri onları oklarla vurup düşürdüler, bazıları ise onları canlı canlı ateşe atarak daha uzun sürede öldürüp işkence yaptılar. Şehrin sokakları, kesilmiş kafalar, eller ve ayaklarla doluydu. Öyle ki yolda bunlara takılıp düşmeden yürümek zor hale gelmişti. Ama bütün bunlar, Süleyman Tapınağı’nda yapılanların yanında hafif kalıyordu. Orada ne mi oldu? Eğer size gerçekleri söylersem, buna inanmakta zorlanabilirsiniz. En azından şunu söyleyeyim ki, Süleyman Tapınağı’nda akan kanların yüksekliği, adamlarımızın bileklerinin boyunu aşıyordu.”

Kudüs’te bu soykırımı yaşayan Müslümanlar Selahaddin-i Eyyübi komutasında Kudüs’ü Barbar Haçlılar’dan geri alırken, savaş esnasında askerlerden başka kimse ölmemiş, bir tek insanın kılına zarar gelmemişti. (Haçlı ordusu Kudüs’ü işgal etti)

 

1987: Hüseyin Kurumahmutoğlu Ankara Mamak Cezaevi’nde hunharca şehid edildi. Türk milliyetçisi olarak girdiği cezaevinde, Muvahhid bir Müslüman olma şerefine nail olmuş şehidin bu durumu, eski arkadaşlarının da derin güçlerin de hoşuna gitmemişti. O, Mamak işkencecilerine aldırmamış ve bunun neticesinde acımasızca darp edilerek, şehidler kervanına katılmıştır. (Hüseyin Kurumahmutoğlu şehid edildi)

 

2009: İran’ın Hazar Havayolları’na ait bir uçak, Tahran’dan kalktıktan 16 dakika sonra, düştü. 168 kişi hayatını kaybetti. (İran’da uçak kazası)

 

2016: 15 Temmuz 2016’da akşam saatlerinden itibaren Türkiye’de hareketli saatler yaşanmaya başladı. 12 Eylül 1980 darbesinden tam 36 yıl sonra FETÖ, darbe girişiminde bulundu.

İlk olarak akşam saatlerinde Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı binasında çatışma sesleri yükselmeye başladı. Eş zamanlı olarak İstanbul’da köprüler ve Atatürk Havalimanı jandarma tarafından kapatıldı ve Ankara’da F-16 jetleri alçak uçuş yapmaya başladı.

Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken Başbakan Binali Yıldırım, tüm bu yaşananların “askeri kalkışma” olduğunu belirtti. Türkiye genelinde hareketli saatler yaşanırken TSK’nın resmi internet sitesinde darbe bildirisi yayımlandı. Bildiride “ordunun, ülke yönetimine el koyduğu” ifade ediliyordu. Bir grup asker de TRT binasını basarak canlı yayında darbe bildirisini okuttu.

Televizyon kanallarına canlı bağlanma imkânı bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerler tarafından kapatılmış olan Atatürk Havalimanı’na gideceğini söyledi ve halkın da sokağa çıkarak oraya gelmesi çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı’nın talebine cevap veren insanlar sokaklara döküldü. Sivil vatandaşların da desteğiyle birçok zırhlı askeri araç kontrol altına alındı.

Hükümet yetkilileri, Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na, binalarına askerlerin girmesi durumunda karşı koyması talimatını verdi. MİT’in başkent Ankara’da bulunan ana karargâhı tamamıyla karartıldı. Yer yer polis ve asker arasında çatışmalar yaşandı.

Darbe Girişimi’nde bulunan askerler, savaş uçakları ve Skorsky tipi helikopterlerle Cumhurbaşkanlığı, Meclis ve Genelkurmay Başkanlığı binalarının üzerinde alçak uçuş yapmaya devam etti.

Jandarma Genel Komutanlığı, darbe girişiminde bulunan askerlerin kontrolüne geçti.

Ankara’da kalkışma girişiminde bulunanların elinde bulunan bir Skorsky helikopter de F-16’lar tarafından düşürüldü.

İstanbul’da sokağa çıkan insanlar ve polis, sırayla Atatürk Havalimanı’nın ve TRT binasının kontrolünü tekrar ele geçirdi.

Halkın yoğun tepkisi karşısında tanklardaki askerler zırhlı araçları terk etmek zorunda kaldı.

Durumun İstanbul’da sakinleştiği saatlerde Ankara’da tam bir kaos havası hâkimdi. Meclis Başkanı ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin Melis’te bulunduğu sırada F-16 jetleri, meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu füzelerle vurdu. Ankara’da ayrıca Beştepe yakınlarına savaş uçakları tarafından 2 bomba atıldı.

Ankara’da bombalanan adreslerden biri de Ankara Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT Kampüs’ü oldu. Sivillerin tahliye edilmesinin ardından yapılan saldırıda iki personel hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı ve gece yarısı ayrıldığı otel, havadan bombalandı. Otel çevresinde çıkan çatışmada 5 polis yaralandı. Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Özel Harekât polislerince ele geçirildi. Karargâhtaki, darbe girişiminde bulunan askerler etkisiz hale getirildi.

Sabah saat 6.30 sularında Boğaziçi Köprüsü’nü trafiğe kapatan askerler teslim oldu. Ardından Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunan 700 asker de silahsız bir şekilde emniyet güçlerine teslim oldu.

Darbe püskürtülmüştü. Ancak bilanço çok ağırdı. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yani o karanlık gecede, sokağa çıkan kadın erkek genç yaşlı 248 kişi katledildi. 2196 vatandaş ise yaralandı. Darbe girişimi sırasında 36 darbeci öldürüldü. 50 darbeci de yaralı olarak yakalandı. 10’larca darbeci de yurt dışına kaçtı.

Meclis Genel Kurulu, darbe girişimi üzerine olağanüstü toplandı. Siyasi partilerin üzerinde anlaştığı ortak metin mecliste okundu.

Darbenin püskürtülmesinin ardından devletin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖcülere yönelik operasyonlar başlatıldı.  (Askeri Darbe Girişimi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir