• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Ahiret ve Dünya Saadetiniz İçin Terk Edin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçkinin İslam’da tamamen yasaklandığını hatırlatan Yakup Arıkarınca, “Bu illete bulaşanlar, kendileri ve ailelerini seviyor; dünya ve ahiret selametlerini istiyorlarsa bir an önce onu terk etsinler” dedi

Burhan Teke / Van

İçkinin yaygınlaşan ahlaki yozlaşmaya etkisi, aile yapısına verdiği zararlar, özellikle de son zamanlarda meydana gelen şiddet olaylarındaki etkileri, içki tehdidinin boyutlarını gözler önüne seriyor. İnsan ruhuna ve bedenine tamir edilemez etkiler bırakan içkinin Kur’ân ve sünnette nasıl tarif edildiğini, manevi ve sosyal zararlarını Erciş İhya-Der üyesi  Yakup Arıkarınca’dan dinledik.

Peygamber Efendimizin “İçki tüm kötülüklerin anasıdır” hadisi Şerifini hatırlatan  Yakup Arıkarınca “Alkol bağımlılığı kötü bir illettir. Bu illet ruha, bedene aileye, çevreye ve topluma çok büyük zararlar veriyor. Zararı bu kadar büyük olduğu için de Kur’ân’da kesin bir dille yasaklanmıştır. Bu illete bulaşmış kişiler ahiret ve dünya saadetlerini düşünüyorlarsa bir an önce terk etsinler” şeklinde konuştu.

İÇKİ, ZARAR VERDİĞİ İÇİN HARAMDIR

İçkinin bedene ve akla verdiği zararlara değinen  Yakup Arıkarınca “İçki içen kişilerde genellikle geçici hafıza kaybı yaşanır. Bu hafıza kaybı nedeniyle kişi, ne yaptığını bilemez bir duruma gelir.  İçkinin Kur’ân da yasaklanmasının temel nedenlerinden bir tanesinin bu olduğu belirtilmektedir. İçkinin insan üzerinde unutkanlığa ve uyku düzensizliğine de neden olduğu Kur’ân ışığıyla belirtilmektedir. Trafik kazalarının yüzde 70’i içki nedeniyle gerçekleşmektedir” dedi.

İÇKİ BAŞKASINA DA ZARAR VERİR

İçki içen kişinin sadece kendisine değil çevresine de zarar verdiğini dile getiren  Yakup Arıkarınca “Aile içinde tatsızlıkların oluşması, eşler arasında boşanmaların artması, toplum içinde kişinin kendisi için tam olarak istikrar sağlayamamasının temel sebebi içkiyi kullanılıyor olmasıdır. Ayrıca içkinin kişi üzerinde oluşturduğu etki nedeniyle kişi, insanlara olur olmaz karışabiliyor ve onlara bilinçsiz bir şekilde saldırabiliyor, ciddi zararlar verebiliyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR İSRAFTIR

İçki kullanımının başka bir yönüne değinen  Yakup Arıkarınca “İslam’da israf haramdır. Kur’ân aracılığıyla Allah, israf etmeyi kesinlikle yasaklamıştır. Bu şekilde içkinin kullanılıyor olması büyük bir israfa yol açtığı için de haramdır. İçki için para bulamayan kişilerin hemen farklı yerlerde para arayışına çıktıklarını, evde bulunan değerli eşyalarını sattıklarını, eşlerinin altınlarını sattıklarını bunların yanında da başka bir haram olan hırsızlık gibi işlere girdiğini günümüzde görmekteyiz. İşte bunların temelinde İslam’ın hakkıyla yaşanmaması var” dedi.

İÇKİ İÇMEK, GÜNAHTA ISRAR ETMEKTİR

“İçki, bağımlılık yaptığı için zararlıdır” diyen  Yakup Arıkarınca “Şuna değinmek gerekirse İslam’da bir günahın süreklilik kazanması ve kişinin bunda ısrarcı olması büyük günahlardandır. Peygamber Efendimiz (sav) insanların kalbinde küçük siyah bir nokta bulunduğunu kişinin her günah işlemesi sonucu bu noktanın büyüdüğünü vurgulaması bu şekilde günahta ısrar edenler için bir tehdit olarak anlaşılabilir. Çünkü o siyah noktanın büyümesi kalbin ölmesine neden olabilir, kişiyi ateşe atacak duruma gelir” diye konuştu.

BU İLLETTEN KURTULUN

Konuşmasının sonunda alkol illetine bulaşanlara seslenen  Yakup Arıkarınca, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçki; kişiyi ibadetten uzaklaştırdığı için Kur’ân’da tamamen yasaklanmıştır. İçki içen kişi İslam’da belirtilen en büyük günahlardan bir tanesini gerçekleştirmiş olur. Müslümanım diyen bir insanın böyle bir günahı işlemesi mümkün değildir. İçki içen kişi kendisiyle beraber toplumuna da zarar verir. Bu nedenle bu illete bulaşanlar eğer kendilerini ve ailelerini seviyor, dünya ve ahiret saadetlerini düşünüyorlarsa bir an önce onu terk etsinler.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir