• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fırıncılar hem hava hem de fırın sıcaklığıyla mücadele ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sıcak havanın etkisini gösterdiği Batman'da, sıcaklığa en fazla maruz kalan kesim ise fırıncılar.

Gölgede kalmanın dahi güçlükle durulduğu kentte yaklaşık 300 derece sıcaklık önünde ekmek pişiren fırıncılar, hem hava sıcaklığı hem de fırın sıcaklığıyla mücadele ediyor.

Günde en az birkaç kez terden dolayı elbiselerini değiştiren fırıncılar, sıcaklık nedeniyle yaklaşık 5 litre ise su tüketiyor.

Fırıncı esnafı Eyüp Atmaca, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın kendilerine verdiği sabırla sıcaklık karşısında dayandıklarını söyledi.

Eyüp Atmaca

"Günde en az 4-5 litre su tüketiyoruz"

25 yıldır fırın işinde çalıştığını aktaran Atmaca, "Şu anda temmuz ayındayız. Dışarda ısı derecesi 45 derece ve havalar çok sıcak ama biz 250 derece sıcağın altında çalışıyoruz. Fırıncılar şu sıcak yaz aylarında bile ateşin altında çalışıyoruz. Bu da bizim mesleğimizdir ve başka da bir şey elimizden gelmiyor. Günde en az 4-5 litre su tüketiyoruz ve 3 defa üstümü değiştiriyorum. Bu sıcağın altında dayanmamız, Allah'ın bize verdiği sabırladır. Yaz ayları böyle gidiyor ama kış aylarında daha rahatız." dedi.

Rıdvan Özbey

"İşe başlamadan önce tişörtümüzü ıslatıp başımıza su döküyoruz"

Çocuklarının rızkını kazanmak için sıcaklığa dayanmak zorunda olduklarını belirten bir diğer fırıncı esnafı Rıdvan Özbey ise şunları söyledi:

"Bu yazın sıcağında bile en az 300 derece sıcağın önünde ekmek pişiriyoruz. Mesleğimiz zordur. Bu sıcakta herkes bu işi yapamaz. İşe başlamadan önce üstümüzdeki tişörtü ıslatıp öyle işe başlıyoruz ve başımıza da su döküyoruz. Böyle yapmazsak ocağın önüne geçemeyiz ve ekmek pişiremeyiz. Şu anda dışarda 50 derece sıcaklık var ama burası 300'e yakın var. İşimiz çok zor ama yine de şükrediyoruz. Çünkü ekmeğimizin peşindeyiz."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir