• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Almanya Neden Mülteci Kabul Etmiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Arap Baharının  başlamasıyla birlikte Avrupa Birliği`ne sığınan mültecilerin sayısında da önemli artış oldu. Berlin yönetimi, şimdiye kadar tek bir mültecinin dahi Almanya`ya alınmamış olması nedeniyle uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor.

AB istatistiklerinde son bir yıl içinde yaklaşık 30 bin Suriyelinin Avrupa Birlik ülkelerinden iltica hakkı talep ettiği belirtiliyor. Almanya`ya yapılan başvuruların sayısı Temmuz ayı itibariyle bini bulmaktaydı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder Suriye dışındaki kamplarda kalan 5 bin mülteciyi Almanya`ya alacaklarını ve bu kişilerin bilahare aile yakınlarını da yanlarına getirtebileceklerini söylemişti.

Uluslararası Af Örgütü Amnesty International`ın sözcüsü Franziska Vilma bunun gerekli bir adım olduğunu söylüyor: “Almanya`nın yardım öncülüğünü üstlenip beş bin mülteciye kapılarını açmasının, henüz planlama aşamasındaki olumlu bir sinyal olduğu kanaatindeyim.”

İltica hukuku ve iltica politikası alanlarında uzmanlaşan Af Örgütü üyesi, bu sayının son derece düşük olduğunu, Mülteci seçimiyle ilgili kriterler henüz belirlenmediği için şimdiye kadar bir tek Suriyelinin dahi Almanya`ya gelemediğini sözlerine ekliyor.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Schröder ise Almanya`nın izlediği iltica politikasının Avrupa`ya emsal teşkil ettiği görüşünde. Schröder AB Komisyonu`nun harekete geçmemesi nedeniyle Almanya`nın ilk adımı atarak ortaklarına örnek olduğunu söylüyor: “Bütün dünyadaki insanlık felaketi göz önünde bulundurulduğunda, açıkladığımız rakamların devede kulak kaldığını söyleyebiliriz. Sefaletin büyüklüğüne göre yardım imkânlarımızın yetersiz kaldığı inkar edilemez. Ancak yılsonuna kadar 100 bin mülteci alabilmek için gerekli hazırlıkları yapıyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir