• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Üniversitelerin "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitelerin ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ Toplantısı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Rize’de gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Toplantısı’na Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve diğer ihtisas üniversitelerin rektörleri katıldı.  

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Programda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar açılış konuşması yaptı.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması İhtisaslaşma Programı, 22 üniversitemizin katılımıyla yürütülüyor”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurulu olarak 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "Yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini belirterek, “Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerimizden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu alandaki faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hâlihazırda başkanlığımız tarafından 22 üniversitemizin katılımıyla yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması, yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması, bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Prof. Dr. Özvar konuşmasının sonunda, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkat çekerek, destek verenlere teşekkür etti.

“Bu tür toplantılar tecrübe paylaşıma açısından son derece önemlidir”

Toplantıda söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Saygıdeğer YÖK Başkanım, Yürütme Kurulu Üyeleri ve kıymetli Rektörlerim, hepinizi saygı ile selamlıyorum, ev sahipliliği yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörümüze de çok teşekkür ediyorum. Bu tür toplantılar tecrübe paylaşıma açısından son derece önemlidir. Bölgesel Kalkınma ile ilgili üniversitemizde birçok faaliyet yürütülmektedir. Modern Arıcılık Kompleksimiz neredeyse tamamlandı inşallah önümüzdeki günlerde tam olarak faaliyete girecektir. Ayrıca Elâzığ yolu kenarına yaptığımız Arı Ürünleri Tanıtım ofisimiz de tamamlandı. 108 farklı noktadan alınan numunelerden hareketle Türk Patentten aldığımız coğrafi işaret belgesi, AB süreci patent belgesi ile inşallah taçlanacaktır. Alanla ilgili birçok akademik yayın, panel ve konferans gerçekleştirdik ve bu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Programa, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rize Vali Vekili Ömer Faruk Duman, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Yusuf Yılmaz, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Karamustafa, ihtisas üniversitesi rektörleri ve rektör yardımcıları, il protokolü, üniversite yöneticileri katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir