• DOLAR 32.583
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2458.594
  • ...
Ferhat Murat, Ekrem İmamoğlu'nun stratejisini açıkladı: Seçimleri kaybedeceğini biliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarları dur durak bilmiyor.

'Değişim' vurgusu ile yola çıkan ve birçok kez dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrısını yinelemeyi sürdürüyor.

CHP'deki değişim tartışmalarını yorumladı

Siyasal İletişim Uzmanı Ferhat Murat CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan genel başkanlık sürecini ve Ekrem İmamoğlu'nun söylemlerini değerlendirdi.

"Seçimleri kaybedeceği için genel başkanlığa aday olmak istiyor"
Murat değerlendirmesinde Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmekten korktuğu için CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ifade etti.

"İmamoğlu CHP tabanında karşılık görmedi"
 
Ferhat Murat'ın Ekrem İmamoğlu ve CHP'deki değişim sürecini değerlendirdiği açıklaması şu şekilde:

"Ekrem İmamoğlu siyaseti çok konforlu yapmayı terceh eden bir isim. Şu anda 2024 seçimlerinde İstanbul’a aday olmaktan çekiniyor çünkü kaybedeceğini biliyor. Anketlere bakıldığı zaman İmamoğlu’nun kaybetme ihtimali çok daha fazla. Bunu göze alamayacağı için, kaybeden birisi olmamak için genel başkanlığa talip oldu. Seçimlere 7-8 ay kalmışken genel başkanlığa adayım diyorsanız siz seçimlerden çok endişe duyuyorsunuz demektir. Ekrem İmamoğlu oluşturmak istediği baskının CHP tabanında bir karşılık görmediğini görerek geri adım atmak durumunda kaldı."


"İmamoğlu adaysa adayım desin"
"Eğer adaysanız net bir çıkış yaparsınız, somut ifadeler kullanırsınız. Ama ne konuşuluyor değişim. Değişim nedir bu değişimin bir altını açın. Genel başkan değişimi mi siyasi pozisyon değişimi mi bunları bilelim."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir