• DOLAR 32.42
  • EURO 34.581
  • ALTIN 2384.664
  • ...
Kremlin'den sert açıklama! Son derece tehlikeli olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO'da Ukrayna'nın katılımına dair olumsuz açıklamalar yapılırken, Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması, son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,Ukrayna'nın Rusya ile savaşı devam ederken NATO üyesi olamayacağını belirterek, "Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna'ya NATO'ya katılması için davet göndereceğimizi açıkça ortaya koyduk." ifadelerini kullanmıştı.

STOLTENBERG ZELENSKİ İLE AÇIKLAMA YAPTI
NATO Genel Selreteri Stoltenberg Zelenski ile orak açıklama yaptı. Zelenski "Bize yardım ve destekleriniz sunan ülkelere teşekkür ediyorum"

"NATO güçleriyle askerlerimizin operasyonel güçlerin artırılmasını önemsiyoruz. NATO üyeliği için de reformlarımızı sürdürüyoruz. Bu çabalarımızın sizin tarafınızdan da görülüyor olması güzel. Güvenlik garantileri bizim için son derece önemli. Güvenlik garantileri bizim NATO yolunda entegrasyonumuzu kolaylaştıracak. Bunun önemi ve başarılı bir adım olacağı konusunda eminim. Zirvenin sonuçlarının iyi olduğunu düşünüyorum. Litvanya'ya da vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum.

"DÜNYA SAVAŞI ÇIKSIN İSTEMİYORUZ"
Hiçbirimiz dünya savaşının olmasını istemiyoruz. Ukrayna mücadelesini sürdürüyor. Ukrayna savaş sürecinde NATO üyesi olamayacağını biliyor. Ukrayna NATO üyeliğine çok yaklaştı. Savaş sürecine bunun imkansız olduğunu biliyoruz. Savaş sürecinde güvenlik çok önemli.

"SAVAŞ SÜRDÜĞÜ SÜRECE NATO'YA ÜYE OLAMAYACAĞIZ"
Savaş sürdüğü sürece NATO'ya üye olamayacağız. NATO'ya üye olabilmemiz için ayakta kalmamız gerekiyor. AB'ye adaylık da bir sinyaldir. Bunlar Rusya için de çok güçlü mesajlardır. Ukrayna kendi amaçların biliyor. Bugün başka ciddi sinyaller gördük. Bugün güvenlik garanti konusunda uzlaşmaya varmamız, NATO'ya olan yolumuzda önemlidir.

NATO üyeleri arasında bizim için tehdit edecek bir üye yok. Bizim istediğimiz garantilerin devamlılığını güvenliğin devamlılığını sağlayan bir anlaşma istiyoruz. Sabah yapılan anlaşma bunları sağlayacak gibi görünüyor.

Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

"Bu arada biz eşitler olarak bir araya geldik. Bakanlar düzeyinde askeri düzeyde toplantılar yapıldı. Gelecekte umuyorum ki müttefikler olarak da bir araya geleceğiz"

"ÜYELİĞE MOSKOVA KARAR VERECEK DEĞİL"
Şu anda Avrupa'da savaş devam etmekte. Rusya askeri güç kullanarak komşusunu işgal etti. Putin'in kazanması Ukrayna ve dünya için trajedi olur. Ukrayna'nın kendi yolunu seçme hakkı var. Hangi güvenlik birliği içinde kalmaları kendilerinin tercihi. Moskova'nın kimin üye olup olmayacağı konusunda bir düşüncesi olamaz. Rusya zaten birliğin genişlemesine karşı. Ukrayna'yı birliğe daha yakın hale getiriyoruz. Moskova zaten bunu protesto edecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir