• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Anjiyo esnasında kalbi duran hasta müdahaleyle yeniden hayatta döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Kurtulmuş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi.

Burada yapılan anjiyo esnasında bir kez daha kalp krizi geçiren Kurtulmuş’a, önce elektro şok, ardından da aynı anda hem kalp masajı hem de anjiyo yapılarak kapalı damarlarına stent takıldı.

Hastanın 2021 yılında beyinde kitle nedeniyle ameliyat olduğunu ve halen kemoterapi tedavisi gördüğünü ifade eden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Aydoğan, anjiyoya başlarken hastanın kalbi ölümcül ritim bozukluğuna girmeye başladığını söyledi.

Doktor Aydoğan, "Hastamız 20 Haziran’da evde bayılıyor. Yakınları tarafından Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülüyor. Orada çekilen EKG (Elektrokardiyografi) kalp krizi olduğu görülmesi üzerine hastayı bize danıştılar. Hastayı kabul ettik. Hasta hızlı bir şekilde Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. Hastayı bekletmeden anjiyoya aldık. Anjiyoya başlarken kalbi ölümcül ritim bozukluğuna girmeye başladı. Elektroşok cihazıyla defalarca şok verdik. Maalesef hastanın anjiyo esnasında kalbi durdu. Hastayı hemen entübe ederek kalp masajına başladık. Kalp masajı devam ederken aynı anda hastanın anjiyosuna da devam ettik. Bu esnada kapalı damarına stentte takarak damarını açtık. Hastayı entübeli şekilde yoğun bakıma yatırdık. Yaklaşık 10 gün yoğun bakımda hastayı takip ettik. Hastanın genel durumu düzelince servise aldık. Şu an hastamızın durumu daha iyi ve taburcu etmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Hasta İlyas Kurtulmuş’un oğlu Faruk Kurtulmuş ise, yaptığı açıklamada, "Babam evde bayılınca hemen 112 arayarak ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettiler. Kalp krizi geçirdiği anlaşılınca hemen Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine sevk ettiler. Burada babamı bekletmeden anjiyoya aldılar. Anjiyo esnasında babamın kalbi durmuş. Doktor ve ekibi kalp masajı esnasında anjiyo işlemine devam etmiş. Mucizevi bir şekilde babam hayata geri döndü. Babam anjiyo esnasında kendini bıraktı ama Mehmet hoca ve sağlık ekibi babamı bırakmadı. Mehmet hocama ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir