• DOLAR 32.388
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2395.444
  • ...
Demokrat Parti’nden DEVA’ya grup şartı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Kulislerde DEVA Partisi’nin, CHP’den 5 milletvekili transferi ile grup kurma ihtimalini de göz önünde bulundurduğu ve bu seçeneklerle ilgili nabız yokladığı iddia edilse de, DEVA Partisi’nden üst düzey bir yetkili, şu aşamada Demokrat Parti ile bu konuda bir görüşme trafiğinin bulunmadığını belirtti. Aynı yetkili, CHP’den 5 milletvekili transferi ile grup kurma seçeneğinin de masada bulunmadığını dile getirdi.

T24’ün sorularını yanıtlayan DP’li üst düzey bir yetkili de benzer bir şekilde henüz DEVA Partisi ile bir görüşme gerçekleştirmediklerini ifade etti. DP’li yetkili, partinin 78 yıllık tarihine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir zemin oluşabilmesi için başta 78 yıldır ülke siyasi tarihinde defalarca iktidar olmuş, merkez sağın gerçek geleneği olan Demokrat Parti çatısı altında bir birliktelik düşünülürse tartışmaya açılabilir. Ama olmazsa olmazımız Demokrat Parti çatısı altında olmaktır. Bu konuşulanlar, şu anda sadece ve sadece söylentiden ibarettir.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir