• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan Başbakanı Abdulkebir: Afetlerle mücadele için ek bütçe ayrılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan topraklarında iklim değişikliklerinin olumsuz etkileri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar ve seller, zaten yoksul olan ve kalkınmışlık konusunda büyük sıkıntılar yaşayan halkın daha çok mağduriyet yaşamasına yol açıyor.

Afganistan İslam Emirliği, halkın uğradığı zararların karşılanması için yeni bir fon ayırmayı planlıyor. Ek bütçe hazırlığında olan İslam Emirliği Başbakanı Mevlevi Abdulkebir, konuyu görüşmek üzere Doğal Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Abbas Akhund ile bir araya geldi.

Devlet Bakanı Akhund, Başbakan Abdulkebir'e ülkede yaşanan son afetlerle ilgili hazırladıkları raporu sundu.

Bakanlığın, afet olaylarının yaşandığı bölgelere yardım sağlamak için mevcut kaynakları kullanmak için büyük çaba sarfettiğini kaydeden Bakan Akhund, konuyla ilgili bir dizi ülkeyle de temas halinde olduklarını söyledi.

Akhund, İslam Emirliği'nin doğal afetlerin neden olduğu zararı azaltmak için yaptığı düzenlemeye ek olarak uluslararası toplumu yardımlarını esirgememeye davet etti.

Yüz yüze görüşmede Bakan Akhund'u dinleyen ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunan Başbakan Mevlevi Abdulkebir, iklim değişikliği nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinin ciddi bir sel tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Bu tür olaylarla mücadele için Afet Yönetimi Bakanlığı'nın önceden, eksiksiz bir plan hazırlaması gerektiğini hatırlatan Abdulkebir, "İslam Emirliği, iklim değişikliğiyle mücadeleye hazır olmayı dört gözle beklemektedir. Ülkenin doğal olaylardan etkilenen bölgelerinin zararlarının telafisi için özel bir bütçe ayrılacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir