• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
ABD’li gazeteden Mursi iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grayzone’da yer alan iddiada şu ifadelere yer verildi:

“Darbeden bu yana geçen on yılda Sisi hükümeti, onun yönetimine karşı muhalefeti sistematik olarak ezdi. Siyasi partiler ve eleştirel medya toplu olarak yasaklandı, aktivistler, gazeteciler ve sivil toplum aktörleri rahatsız edildi, ortadan kayboldu, işkence gördü ve hapse atıldı ve hapishaneler cinsel şiddet ve diğer korkunç istismarların yuvasına dönüştü”.

Batı, “Müslüman Kardeşler'in galip gelip bağımsız bir yol izlemesi konusunda açıkça endişeliydiler.Bu tür korkular özellikle Kahire'nin eski sahibi ve bugün en büyük yatırımcısı olan İngiltere'de belirgindi”.

Grayzone’a göre, Thomson Reuters küresel haber holdinginin "hayırsever" kolu olan Thomson Reuters Vakfı (TRV), görünüşte bağımsız bir medya kuruluşu olan Aswat Masriya'yı kurdu. Haber sitesi, tamamen İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edildi. Bu girişime Londra tarafından 2 milyon sterlin sağlandı.

The Grayzone tarafından öne sürülen iddialarda şu ifadeler yer aldı:

“Londra'nın Aswat Masriya'yı başlatma gerekçesi açıktı. Yerel bir haber platformu oluşturmak, Mısır'da hem yurt içinde hem de yurt dışında olaylar ortaya çıktıkça Dışişleri Bakanlığı'na yüksek derecede yerinde anlatı kontrolü sağladı. İngiliz istihbaratı, Reuters da dahil olmak üzere bu kesin amaç için denizaşırı haber kuruluşlarını finanse etme konusunda uzun bir kayıt oluşturdu”.

iddiaya göre, darbenin ardından sızan kayıtlar, daha sonra isyanın bir başka eski İngiliz menşeli ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edildiğini ortaya çıkardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir