• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Afganistan İslam Emirliği: Ülkede yolsuzluk önlendi ve sektörlerde şeffaflık sağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Mevlevi Abdulkebir, İngiltere Afganistan Maslahatgüzarı Robert Chatterton Dickson ve beraberindeki heyeti başkent Kabil'deki makamında kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Cuma günü gerçekleşen kabulde konuşan Abdulkebir, tüm dünya ülkeleriyle karşılıklı ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Görüşmede konuşan İngiliz Maslahatgüzarı Dickson, Afgan halkının refahı için İslam Emirliği ile iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kendi kendine yeten müreffeh bir Afganistan'ın dünyanın çıkarına olacağını belirten İngiliz Maslahatgüzarı Dickson, bu nedenle İngiltere'nin İslam Emirliği ile olumlu bir etkileşim istediğini kaydetti.

Dickson, mevcut sorunları çözmek için İslam Emirliği ile birlikte çalışacaklarına dair kararlılık vurgusu yaptı.

Mevlevi Abdulkebir ise İslam Emirliği'nin İngiltere dahil tüm dünya ülkeleri ile karşılıklı saygıya dayalı, olumlu ve yapıcı ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Abdulkebir, İslam Emirliği'nin ülkede egemenliği sağladıktan sonra yolsuzluğun önlendiğini ve tüm sektörlerde şeffaflığın sağlandığını belirtti.

Afganistan'dan kadınların hayattan soyutlandığı iddialarına yanıt veren Başbakan Abdulkebir, kadın çalışanların birçok devlet dairesinde kendilerine uygun alanlarda görevli olarak çalıştığını hatırlatarak İslam Emirliği'nin şeriat çerçevesinde kadın haklarını desteklediğine vurgu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir