• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yetimler Vakfı Afganistan İslam Emirliği'nde 90 yetime ev sahipliği yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Afganistan işgalinin üzerinden 2 yıl geçti. Ülkeye demokrasi ve özgürlük vadeden ABD, ardında büyük bir yıkım ve açlık bıraktı. Ülkeye iddia ettiği gibi "kalıcı özgürlük" getirmediği gibi ülkeyi ekonomik bir çöküntüye sürükledi.

Yetimler Vakfı, Afganistan İslam Emirliği'nde 2021 yılında faal olarak çalışmalarına başlayarak kurulan yetimhaneyle hem yetimlere hem de mazlum Afgan halkına destek oluyor.

Yetimler Vakfı Afganistan İslam Emirliği Temsilcisi Nurullah Said Haşimi, Afganistan'da yaptığı çalışmalar hakkında önemli bilgileri İLKHA ile paylaştı.

"Afganistan'da bir milyona yakın yetim ve dul ortada kaldı"

ABD işgali sırasında yetim kalan çocukların barınma, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Haşimi, "Tabi bu hayırseverlerimizin sayesinde oluyor. Afganistan'da 40 yılı aşkın bir savaş yaşandı. Son olarak Amerika çekilmesiyle büyük bir enkaz bıraktı. Bir milyona yakın yetim ve dul ortada kaldı. Afgan halkı büyük bir açlık ve fakirlik içerisinde kaldı, iş imkânları yok, gıda bulmamakla birlikte sağlıkta büyük bir zorluk yaşıyorlar." şeklinde yaşanan dramı anlattı.

"Ne kadar çok yardım gelirse o kadar çok yetime bakma imkanına kavuşuruz"

Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı'nın Afganistan halkına kol kanat gerdiğini ve çok büyük bir destek sağladığını ifade eden Haşimi, "Yetimhanemizde şu an 90 yetimi barındırıyoruz. Gönül isterdi ki baktığımız yetimlerin sayısını daha da artıralım ama bu sayıya da gönüllü kardeşlerimizin bize verdiği destek sayesinde ulaşabilmişiz. Yardımlar artarsa daha çok yetimi barındıracağız. Bizlere gelen yardımlarla sadece yetimlere değil halka da destek veriyoruz. Yardımlar ne kadar fazla olursa o kadar yetime bakma imkânına kavuşuruz, çünkü ülkede 1 milyona yakın yetim var." ifadelerini kullandı.

Özellikle gelen yardımlarla yetim çocukların ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade den Haşimi, fakir halka da ekmek, gıda ve nakdi yardımlar ulaştırıldıklarını belirti.

Haşimi, "Gücümüzün yettiği yerlere kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki Kurban projemizde Allah'a şükürler olsun Afganistan'ın en ücra köşesine kadar ulaşıp kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Buradan hayırseverlerimizin yardımlarını beklediğimizi ifade etmek istiyorum, Afganistan çok mağdur ve mazlum bir ülke durumundadır. Hayırseverlerimizden de umutvarız, yardımları ne kadar artarsa o kadar çok yetim ve dul ailelere ulaşacağız." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir