• DOLAR 32.205
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2521.546
  • ...
Avukatlık asgari ücret tarifesi eylülde yayımlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde 83 baro başkanıyla bir araya geldiği toplantıda savunma olmadan yargının, yargı olmadan da hukuk devletinin olmayacağını vurguladı. Tunç, avukatların yaşadığı sorunları tek tek ele alarak çözmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Son 21 yılda yargı alanında yapılanları anlatan Tunç, Anayasa'da da bugüne kadar önemli değişiklikler yapıldığını kaydetti. Yılmaz Tunç, "Son 21 yılda gerçekleştirilen ilerlemeleri, temel hak ve hürriyetler alanındaki, hukuk devletinin güçlenmesi anlamındaki gelişmeleri göz ardı etmemek gerekir. Özellikle tüm temel kanunlarımızı çağın gereklerine uygun hale getirdik. Temel kanunlarımızın tamamı yenilendi." dedi.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne yönelik de açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni, ağustos ayında çalışmalarını tamamlayarak eylül ayında yayımlayacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, hâkim ve savcı adaylığının kaldırılarak hâkim ve savcı yardımcılığının getirildiğini, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın getirildiğini anımsatarak, avukatlık stajına başlamak için bu sınavda başarılı olunması gerektiğini, hâkim ve savcı olmak isteyenlerin de bu sınavı geçtikten sonra hâkimlik ve savcılık sınavına gireceğini anlattı.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan hedeflerin büyük bölümünün hayata geçirildiğini kaydeden Tunç, "Şimdi Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmamız devam ediyor. Bilim Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Avukatlık Kanunu taslağı bir aşamaya geldiğinde barolarımızın görüşüne açacağız. Sizlerin katkısıyla inşallah Avukatlık Kanunu'nun bu dönemde yapılmasına ön ayak oluruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir