• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da yine cuntaya lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 57 STK tarafından oluşan "Diyarbakır Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi"nin organizasyonuyla gerçekleştirilen eylemin üçüncüsü yapıldı.
 
57 STK`dan oluşan "Diyarbakır Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi"nin 3 günlük eylem takvimi kapsamında ilki yine bu meydanda yapılan etkinliğin ikincisi Cuma namazı müteakip Ulu Camii önünde gerçekleştirilmiş, üçüncüsü ise yine Dağkapı meydanında gerçekleştirildi.
 
Yoğun katılımın olduğu bugünkü program yatsı namazının kılınmasıyla başladı. Yatsı namazının ardından Mısır`da katledilen binlerce Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Program Rıfat Balay`ın okuduğu Kur`an-ı Kerimle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Ömer Çelik hoca kısa bir konuşma yaptı.
 
Zorluk bu dinin tabiatında vardır diyen Çelik hoca, Hz Zekeriya`nın testereyle ikiye bölünmesini Hz Eyüp`ün hastalıklarla mücadele etmesini örnek göstererek bu yolun zorluklarla dolu olduğunu söyledi.
 
Çelik ," Allah bu yolu zorluklarla doldurmuştur. Bunun karşılığında başka bir şey değil sadece kendi rızasını vermiştir. İşte bunu gören peygamberler de Allahın bu rızasına karşılık kendi canlarını Allaha satmışlardır. Şimdi Mısırlı kardeşlerimizde peygamberlerin yolunda gitmektedirler" dedi.

Çelik, "Hz Hüseyin`in şehit olacağını bile bile Kerbela`ya gitmesi ve öleceğini bile bile kendini tankın önüne atan Mısırlı kardeşim kazanmıştır" ifadelerini kullandı.
 
Cihadın İslam dininin direği olduğunu belirten Çelik, "Ne zaman Müslümanlar cihattan uzaklaşmışlarsa o zaman Allah İslam ümmetini yerlere atmıştır. Ne zamanki İslam ümmeti cihad etmişse Allah o ümmeti yüceltmiştir" şeklinde konuştu.
 
Çelik hoca, Mısır`dan dolayı iki yüzlülerin maskelerinin bir bir düştüğünü ve Ebu Cehil`in torununun Suud`un da ortaya çıktığını ve Mekke`nin şu anda işgal altında olduğunu belirterek Mısır halkının zafere gideceğini dile getirdi.
 
Programda sık sık "Lanet olsun Suud`a! Lanet olsun Sisi`ye! Lanet olsun ABD`ye! Lanet Olsun İsrail`e! Lanet olsun İslam dünyası arasında fitne ekenlere!" şeklinde katillere ve işbirlikçilerine lanet" sloganları atıldı.
 
Üç günlük eylem programı, Hüseyin Solmaz`ın ayakta ve zaman zaman gözyaşları eşliğinde okuduğu dua ile sona erdi. (Sedat Kuşulay / M. Sait Adiyaman / Hüseyin Asana-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir