• DOLAR 32.843
  • EURO 35.339
  • ALTIN 2458.49
  • ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Toplu İş Sözleşme farkları en kısa sürede ödenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatları ve Karayolları Genel Müdürlüğü işçilerinin toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Toplu İş Sözleşme farklarının en kısa sürede ödeneceğini belirtti.

Uraloğlu, imzalanan protokolle işçilerin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan haklarında sahip olacakları kazanımlara dikkat çekti.

"İşçinin ücretini teri kurumadan verin"

Bakan Uraloğlu, "Alın terinin karşılığı sadece teşekkür olamaz. Bizler, 'işçinin ücretini teri kurumadan verin' hadisiyle, çalışana haklarının verilmesinin ne kadar önemli olduğunu bildiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu nedenle sosyal diyalogla işçi ve işverenlerimiz arasındaki hak ve hukuku her daim gözetme gayretinde olduk. Bir de müjde verelim sizlere; Toplu İş Sözleşme farklarınız da en kısa sürede ödenecek." dedi.

"Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6'dan 77'ye yükselttik"

Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı sürdürmeye devam edeceklerini belirten Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Yaptığımız çalışmalarla bölünmüş yol uzunluğunu tam beş katına çıkardık. Şimdi 29 bin kilometre bölünmüş yola sahibiz. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6'dan 77'ye yükselttik. Ana akslarımızın tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdik" şeklinde konuştu.

Konuşmasında, ulaştırma alanındaki yatırımları anlatarak devam eden Bakan Uraloğlu, Toplu İş Sözleşmelerinin tüm taraflara ve ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir